VA-godkendelse er stadig vigtig
Den nye dråbeordning skal sikre forbrugerne sundhedsmæssig kvalitet i drikkevandet. Men i modsætning til den tidligere VA-godkendelse forholder Dråben sig ikke til vvs-produkters tekniske kvaliteter. Det er en udfordring i et land med en usædvanlig hård vandkvalitet, der kan ødelægge rør, fittings og ventiler.
Korrosion i et rørsystem kan få katastrofale følger for både bygherre, installatør og rådgiver. I den sammenhæng er Dråbens hygiejnesikring ikke tilstrækkelig. Ifølge Frank Fontenay fra Force Technology er der derfor behov for forsyningssystemer af høj kvalitet, der kan give alle parter den nødvendige tekniske sikkerhed.
Læs også: Dråben, der ikke dryppede
Mange steder har vores vand et meget højt saltindhold, som angriber rørene, og kombinationen af vand, ilt og metal skaber risiko for korrosion. Vi kan ikke ændre på vandkvaliteten. Men vi kan fokusere på, hvordan vi håndterer vandet. Man skal for eksempel stille krav til leverandøren for at sikre sig kvalitet, siger Frank Fontenay i en pressemeddelelse udsendt af Geberit.
Fastholder VA-godkendelse
Sanitetsproducenten har selv valgt at fastholde den gamle VA-godkendelse, som i dag er en frivillig ordning.
Som leverandør af vvs-produkter i Danmark har vi et ansvar for at tilbyde produkter, der kan holde til landets hårde vandkvalitet. Derfor fastholder vi VA-godkendelsen, siger Geberits danske landechef Bent Knudsen.
Den tilgang møder opbakning hos ETA Danmark, der er det danske godkendelsesorgan for byggevareprodukter.
VA-godkendelsen er med til at give alle sikkerhed i produktvalget. Fordi den er et udtryk for produkternes kvalitet og for, at leverandørerne har tilstrækkelig tillid til deres produkt til at lade deres produkter vurdere af en uvildig tredjepart, siger ETA Danmarks administrerende direktør, Thomas Bruun.
-LA