Varmepumpe-installationer er blevet bedre

Teknologisk Institut peger i ny undersøgelse på en generel forbedring af varmepumpe-installationerne. Særligt VE-godkendelsen viser sit værd, viser tallene.

I hans optik er der to elementer, der spiller godt sammen i jagten på at opnå de bedste varmepumpe-installationer. Foto: Arkivfoto.

Kvaliteten af varmepumpe-installationerne er de senere år blevet forbedret væsentligt. Sådan lyder det i en netop offentliggjort undersøgelse fra Teknologisk Institut.

Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over de positive tendenser i den nye undersøgelse. Det er nemlig med til at sikre, at de mange husejere, der i disse år investerer i en varmepumpe, også får den optimale udnyttelse.

”De kommende år vil byde på endnu flere varmepumpe-installationer, og hvis vi skal helt i mål med den grønne omstilling, så er det vigtigt, at anlæggene fungerer optimalt”, siger Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I hans optik er der to elementer, der spiller godt sammen i jagten på at opnå de bedste varmepumpe-installationer. Den ene del er erfaring, som de fleste installatører helt naturligt har fået på baggrund af den eksplosive stigning i salget af især luft/vand-varmepumper. Det går dog hånd-i-hånd med efteruddannelsesindsatsen som følge af kravet om VE-godkendelse, som blev indført som et krav, hvis kunden skulle have del i Bygningspuljens støttekroner.

LÆS OGSÅ: Ny dansk teknologi kan omdanne plastspild

”De VE-godkendte installatører og montører klarer sig bedre på samtlige parametre i undersøgelsen. Det er ikke ensbetydende md, at det er det eneste, der betyder noget, men når man kobler det med erfaring, så har man grundlaget for den bedst mulige varmepumpe-installation”, siger Troels Hartung.

Undersøgelsen viser, at de VE-godkendte installatører i gennemsnit får en vægtet vurderingsscore på 91 ud af 100 point, mens de øvrige installationer får 81,5 point i gennemsnit. Det er særligt dimensionering og indregulering, der deler vandene, lyder det i undersøgelsen.

Om undersøgelsen:

Teknologisk Institut har udarbejdet rapporten for og finansieret af Energistyrelsen, som ønskede et opdateret billede af den generelle kvalitet af varmepumpeinstallationer i danske enfamiliehuse. Analysen er udført fra januar til juni 2021 og omfatter kvalitative data fra 28 installationer og kvantitative data fra 25
installationer.

Der er inkluderet installationer fra alle fem regioner i Danmark, og varmepumperne er blevet installeret i perioden fra 2015-2021.

Læs hele rapporten her.

-AKJ

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Varmt vand uden problemer i over 60 år

02.04.2025Installator.dk

Kredsløb skal forsyne nye kunder med fjernkøling

21.03.2025Installator.dk

Forbrugerråd opfordrer fjernvarmekunder i Odsherred til at klage

19.03.2025Installator.dk

50.000 boliger koblet på i 2024

18.03.2025Installator.dk

Fjernvarme Fyn melder sig ind i Green Power Denmark

12.03.2025Installator.dk

Energi på Toppen sætter fokus på beredskab

11.03.2025METRO THERM A/S

Sponseret

Fem gode grunde til at vælge en varmepumpe

11.03.2025Installator.dk

Dansk Fjernvarme: Slutdato for udfasning af gassen er det vigtigste

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup