09.08.2022  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Varmepumpe-installationer er blevet bedre

Teknologisk Institut peger i ny undersøgelse på en generel forbedring af varmepumpe-installationerne. Særligt VE-godkendelsen viser sit værd, viser tallene.

Kvaliteten af varmepumpe-installationerne er de senere år blevet forbedret væsentligt. Sådan lyder det i en netop offentliggjort undersøgelse fra Teknologisk Institut.

Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over de positive tendenser i den nye undersøgelse. Det er nemlig med til at sikre, at de mange husejere, der i disse år investerer i en varmepumpe, også får den optimale udnyttelse.

”De kommende år vil byde på endnu flere varmepumpe-installationer, og hvis vi skal helt i mål med den grønne omstilling, så er det vigtigt, at anlæggene fungerer optimalt”, siger Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I hans optik er der to elementer, der spiller godt sammen i jagten på at opnå de bedste varmepumpe-installationer. Den ene del er erfaring, som de fleste installatører helt naturligt har fået på baggrund af den eksplosive stigning i salget af især luft/vand-varmepumper. Det går dog hånd-i-hånd med efteruddannelsesindsatsen som følge af kravet om VE-godkendelse, som blev indført som et krav, hvis kunden skulle have del i Bygningspuljens støttekroner.

LÆS OGSÅ: Ny dansk teknologi kan omdanne plastspild

”De VE-godkendte installatører og montører klarer sig bedre på samtlige parametre i undersøgelsen. Det er ikke ensbetydende md, at det er det eneste, der betyder noget, men når man kobler det med erfaring, så har man grundlaget for den bedst mulige varmepumpe-installation”, siger Troels Hartung.

Undersøgelsen viser, at de VE-godkendte installatører i gennemsnit får en vægtet vurderingsscore på 91 ud af 100 point, mens de øvrige installationer får 81,5 point i gennemsnit. Det er særligt dimensionering og indregulering, der deler vandene, lyder det i undersøgelsen.

Om undersøgelsen:

Teknologisk Institut har udarbejdet rapporten for og finansieret af Energistyrelsen, som ønskede et opdateret billede af den generelle kvalitet af varmepumpeinstallationer i danske enfamiliehuse. Analysen er udført fra januar til juni 2021 og omfatter kvalitative data fra 28 installationer og kvantitative data fra 25
installationer.

Der er inkluderet installationer fra alle fem regioner i Danmark, og varmepumperne er blevet installeret i perioden fra 2015-2021.

Læs hele rapporten her.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere