14.10.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Varmepumpe-lagre støvsuget midt i optur

I alle dele af forsyningskæden er der i øjeblikket store problemer med at skaffe varmepumper nok til at mætte forbrugernes lyst til grøn opvarmning.

I øjeblikket går den vilde jagt på de eftertragtede tilskudskroner fra Bygningspuljen – og interessen blandt danskerne er stor. Men selvom det lykkes at få tilskud, må husejere og installatører væbne sig med tålmodighed, når de skal købe den nye varmepumpe. Hos mange leverandører er lagrene nemlig tomme.

”Det er temmelig uheldigt, når nu boligejerne bogstaveligt talt står i kø for at få del i de tilskudskroner, der skal sætte endnu mere fart på udfasningen af den fossile bygningsopvarmning”, siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han påpeger, at interessen for varmepumper er kraftigt stigende, og at det gælder om at ride med på bølgen og udnytte det momentum, hvis vi vil gøre os håb om at nå 70 procents-målsætningen.

Midlertidigt problem

Trods problemerne med at skaffe varmepumper nok, opfordrer Troels Hartung til, at man holder kadencen på varmepumpemarkedet.

”Vi har en bunden opgave, når det gælder om at sige farvel til den fossile opvarmning. Og dér spiller varmepumperne en helt central opgave”, siger han.

Han påpeger dog, at der er tale om et midlertidigt problem, og at han er sikker på, at alle producenterne arbejder benhårdt på få sat fart på deres leverancer

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere