04.11.2021  |  VVS  |  Varme og køling

Varmepumpe laver kolde øl og varme pølser

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kolde øl og varme pølser. Umiddelbart ikke noget, man forbinder med fremtidens varmesystemer. Men tre studerende på DTU ville det anderledes, og nu har de udviklet en maskine, som faktisk kan levere begge dele – og det vækker opsigt.

”Vi ved fra et traditionelt køleskab, at bagsiden af sådan et bliver varmt, og der er ikke så mange, der tænker over, at man måske kan udnytte den her energi. Det er lidt samme princip, vi bruger med varmepumpen”, fortæller en af de studerende i projektet Peter Justesen. Han var sammen med sine medstuderende ansvarlig for testudgaven af den nye maskine, som var med til grillarrangement på METRO THERM, hvor både køle- og varmedelen kom i brug. 

I filmen her kan du se maskinen i funktion og møde en af de studerende bag projektet. Du kan også høre udviklingsingeniør Matteo Caramaschi fortælle, hvorfor et projekt som dette - med både køling og opvarmning fra varmepumpen - er særligt interessant for udviklingsafdelingen hos METRO THERM. 

Mere fra METRO THERM A/S

METRO THERM A/S

www.METROTHERM.dk

METRO THERM leverer det varme vand til hele Danmark – gennem vandvarmere, fjernvarmeunits, pillefyr og varmepumper. Både private kunder og VVS-installatører over hele landet kender os for vores suveræne kvalitet og for produkter, der er nemme at installere og servicere. METRO THERMs program dækker alle former for varmt vand og varme uanset varmekilden. El, fjernva…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere