11.03.2021  |  VVS  |  Varmeanlæg

Varmepumpemarkedet risikerer at tabe pusten

TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Energistyrelsen for at dele tilskudspulje op, så pengene fordeles over hele året. Men de frygter, at der ikke er støtte nok.

Efter påske begynder første ud af i alt tre ansøgningsrunder til Bygningspuljen, der giver tilskud til varmepumper og andre energirenoveringer i danske boliger.

Sidste år fik tre ud af fire afslag på tilskuddet, som blev revet væk på bare fire dage i oktober. For at undgå tilsvarende problemer i år har Energistyrelsen valgt at fordele pengene på tre ansøgningsrunder.

”Det er meget fornuftigt, at Energistyrelsen deler puljen op, så tilskuddene bliver fordelt mere jævnt hen over året. Men lige nu står vi med et kæmpestort opsparet behov – godt 13.000 boligejere fik afslag på deres ansøgninger om tilskud i 2020, og de fleste må man forvente vil søge igen, når puljen åbner efter påske”, siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Også størrelsen på de tilskud, den enkelte boligejer kan få, er blevet justeret. Helt konkret betyder denne tilpasning, at tilskuddene til energirenovering bliver sænket med nogle tusinde kroner i forhold til sidste år, hvor et gennemsnitligt hus kunne få cirka 28.000 kroner i tilskud til en ny luft/vand-varmepumpe.

Mindre i 2022

Op mod 18.000 vil skrotte deres oliefyr eller naturgas som opvarmning til fordel for en varmepumpe i år, fortæller Troels Hartung. Han frygter dog, at puljen i 2022 ikke vil opfylde behovene, da pulje igen til næste år bliver mindre.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere