25.06.2021 | VENTILATION | Varme og køling
Varmepumper – hvad siger reglerne?
Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Energistyrelsen har netop udgivet en folder, der giver et overskueligt og samlet overblik over krav til varmepumpeinstallationer.
Det kan være vanskeligt at finde rundt i de mange regler for varmepumper. Derfor har installationsbranchen efterlyst et fyldestgørende overblik. Det har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Energistyrelsen lyttet til og udgiver derfor nu en folder, som giver en kortfattet men komplet oversigt.
Leder af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, Pia Rasmussen, siger:
"En varmepumpeinstallation involverer mange fagområder og megen lovgivning, som kan være svær at holde styr på. Eksempelvis støjkrav og krav til virkningsgrad, til installatørens og servicemontørens kompetencer og til eftersyn og demontering. Nu har vi samlet et overblik i en simpel folder. Vi håber, det kan blive et stærkt værktøj for alle dem, der arbejder med varmepumper i hverdagen".
Folderen behandler følgende emner:
• Dimensionering og virkningsgrad
• Særlige krav til jordvarmeanlæg
• Krav om måler, isolering, tilgængelighed og afløb
• Støjkrav
• Krav til installatør og reparatør/serviceperson
• Krav til afprøvning, manual og aflevering
• Krav om årligt eftersyn og lækagekontrol
• Demontering
Den nye folder kan frit downloades fra Videncentrets hjemmeside ByggeriOgEnergi.dk eller her.
-CH
Branchen

Hundedyre byggematerialer fordrer digitalisering og dokumentation
De kraftige prisstigninger lægger pres på alle parter i byggebranchen, og det gør uoverensstemmelser og ekstraarbejde endnu dyrere end tidligere. Derfor er det vigtigt, at alle parter øger fokus på god dokumentation – ikke mindst for ekstraarbejde.
Sanitet

Husk den gode strømforsyning på badeværelset
Danskerne er godt på vej til at udvikle badeværelset til et frirum i boligen, hvor vi skal kunne nyde wellness for alle pengene. Det kræver strøm. Masser af strøm.
Branchen

Erhvervslivet forventer tilbagegang
Efter nogle måneders tilløb, er der nu klare forventninger om faldende produktion i industrien samt faldende omsætning og beskæftigelse i både detailhandlen og bygge og anlæg. For beskæftigelsen i industrien og serviceerhvervet er der faldende tendens, men der er stadig forventninger om stigende beskæftigelse, blot i mindre grad.
Sanitet

8 tendenser præger sanitetsområdet anno 2022
Gode toiletter, håndvaske og badeværelser er standard i Danmark. Men der er ikke meget standard over udviklingen af området og produkter, hvor der sker mange ting. En grossist og en producent fremhæver her otte tendenser, som vil præge sanitetsområdet i 2022 og frem.
Branchen

Byggeomkostninger stiger for femte kvartal i træk
I første kvartal 2022 steg de samlede omkostninger ved at bygge ny bolig med 2,7 procent i forhold til fjerde kvartal 2021. Dette skyldtes en stigning i de samlede materialeomkostninger på 4,1 procent, hvorimod de samlede arbejdsomkostninger faldt med 0,4 procent. Det viser det nyeste Byggeomkostningsindeks fra Danmarks Statistik.
Energi

Stor stigning i energiforbrug i 2021
I 2021 steg energiforbruget for den danske økonomi med 8,1 procentpoint. Det er den største stigning i energiforbruget siden 2006. Stigningen skal ses i lyset af det store fald i 2020, relateret til COVID-19, og et større varmebehov end de foregående år. Husholdningernes energiforbrug steg med 4,8 procentpoint og oversteg dermed forbruget i 2019 med 0,6 procentpoint, oplyser Danmarks Statistik.