20.06.2018  |  VVS  |  Varme og køling

Varmepumper bliver billigere i drift

Den 1. maj blev det mindst 1.000 kroner billigere om året at have en varmepumpe for en gennemsnitlig husstand. Elvarmeafgiftens nedsættelse betyder besparelser på elregningen for boligejere med elvarme – enten i form af varmepumper eller elradiatorer.

Energiselskabet OK, som er en spiller på varmepumpemarkedet, håber, at nedsættelsen vil sparke yderligere gang i markedet for varmepumper og dermed den grønne omstilling.

”Vi mener, det er meget positivt for de boligejere, der har investeret eller kommer til at investere i en varmepumpe”, siger Klaus Kjær, markedschef i OK.

Årlig besparelse på mindst 1.000 kroner
Elvarmeafgiften betyder, at de husstande, som har el i opvarmningen og bruger over 4.000 kWh om året, får en lempelse hver måned.

”Det er glædeligt for boligejerne, at det nu er blevet billigere at have varmepumpe. Med vores erfaring i forhold til varmepumpeløsninger, vurderer vi, at en besparelse på 1.200-1.400 kroner per år er realistisk for en gennemsnitlig husstand. Med en levetid på over 20 år på en varmepumpe giver det en besparelse på over 20.000 kroner”, siger Klaus Kjær.

Kan sagtens tåle endnu et nyk nedad
Forbrugeren sparer med den nye aftale 65 øre pr. kWh, men OK’s markedschef mener, at prisen skal sænkes yderligere, hvis varmepumperne skal have kraftigere medvind. I forhold til energiudspillet, der lige nu debatteres på Christiansborg, lægges der op til en halvering af elvarmeafgiften fra cirka 30 øre/kWh til cirka 15 øre/kWh fra 2021.

”Hvis det forslag bliver vedtaget i den nye energiaftale enten nu eller på den anden side af sommerferien, giver det boligejerne en endnu større grund til at vælge en varmepumpeløsning”, siger Klaus Kjær og fortsætter:

”Det giver et skub til den grønne omstilling”.

Udfasning af PSO’en er også godt for elregningen
Udfasningen af PSO’en er i gang. Afgiften var tidligere en del af vores elregning, så alt i alt er der gode takter, der kan åbne markedet for den mere miljøvenlige opvarmningsform, som varmepumperne er, mener Klaus Kjær.

”Det er helt klart et skridt i den rigtige retning for boligejerne, og fjernelsen af PSO-afgiften påvirker jo både elregningen til husstands-el og den el, som en varmepumpe aftager. Dermed er det bredt forankret”, siger han.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere