24.11.2016  |  EL  |  Energi

Varmepumper bliver mere attraktive

Regeringen har afskaffet den omdiskuterede PSO-afgift, hvilket betyder, at varmepumper rent økonomisk bliver mere attraktive i private hjem.

Et flertal af Folketingets partier er blevet enige om at afskaffe PSO-afgiften, som forbrugere og virksomheder hidtil har betalt via elregningen. Det vil give et boost til varmepumper i almindelige boliger, skriver dagensbyggeri.dk.

Læs også: Nedsat elafgift skal åbne for flere varmepumper

”Mange varmepumper udfordres i dag af en relativ høj elpris. Der er i forvejen reduceret lidt på afgiften, men med bortfaldet af PSO-afgiften kommer der en massiv afgiftsreduktion oveni, som gør varmepumperne mere attraktive”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) til dagensbyggeri.dk.

Håb om grøn el
Ifølge ministeren betyder bortfaldet af afgiften også, at vi kommer til at bruge el i større dele af samfundet. 

”På mange virksomheder vil man opleve, at el kommer til at erstatte fossile brændsler, og jeg ser det som en stor mulighed for, at vi kommer til at anvende mere af den grønne el”, siger Lars Christian Lilleholt.

Læs også: Fem varmepumper med i varmepumpe-støtteordning

Afskaffelsen af PSO-afgiften løser dog ikke udfordringen med varmepumper i energisektoren, lyder meldingen fra ministeren til dagensbyggeri.dk. Han vil derfor tage initiativ til at samle partierne i Folketinget med henblik på at gøre varmepumperne mere attraktive som alternativer til den nuværende forsyning og biomasse.

PSO-afgiften vil blive udfaset over en årrække, så den er helt væk i 2022.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere