15.11.2021  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Varmepumper vinder indpas i fjernvarmen

Energiproducenttællingen for 2020 viser, at en stigende andel af fjernvarmen produceres på brændselsfrie anlæg.

Energistyrelsen har nu offentliggjort resultatet af Energiproducenttællingen for 2020. Tallene viser blandt andet, at en stigende andel af fjernvarmen produceres på brændselsfrie anlæg, som solvarmeanlæg, overskudsvarmeanlæg, elkedler, varmepumper og geotermianlæg.

Ved Energiproducenttællingen indsamles data fra alle værker, som leverer el og/eller varme til offentlige net, med undtagelse af elproducerende solcelleanlæg og vindkraftanlæg. De indsamlede data omfatter oplysninger om de tekniske anlæg, brændselsforbrug samt varme- og elproduktion for hvert anlæg.

Fra 2019 til 2020 er varmeproduktionen på disse anlæg således steget fra 7 til 9 procent af den samlede fjernvarmeproduktion. Det er især varmepumper og elkedler, der bidrager til stigningen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere