Vejledning og leveringssikkerhed skaber tryghed i prestigebyggeri

Ni år efter en ødelæggende brand er K.B. Hallen igen klar til kulturelle begivenheder. Genopbygningen har været en prestigefyldt totalentreprise, hvor valg af materialer og leverandør har givet sig selv – i hvert fald for VVS-installatøren.

God vejledning og hurtige leveringsløsninger har efter sigende givet gnidningsfrie VVS-installationer i K.B. Hallen. PR-foto..

K.B. Hallen er en af hovedstadens multiarenaer, som lægger tag til koncertoplevelser for 4.500 gæster på Frederiksberg. Under en messe i 2011 lagde en brand størstedelen af den oprindelige bygning fra 1938 i ruiner. Syv år har det taget at genopbygge hallen.

Genopbygningen har eftersigende budt på en række tekniske udfordringer, og særligt hallens gulv har været svært at etablere. Langt mere ligetil har det været for VVS-installatøren Christoffersen & Knudsen at lægge rør til både vand-, varme- og køleinstallationer. Og det skyldes ikke mindst et årelangt samarbejde mellem installatøren og VVS-leverandøren Viega.

”Vi har et tæt samarbejde med Viega, og vi har en stor sikkerhed i at arbejde med deres produkter. Viega sikrer, at vi løbende bliver opdateret med den nyeste forskning og viden, for eksempel da de anbefalede os at skifte fra udelukkende at bruge rustfrit stål for at undgå korrosion”, siger Benn Francis, projektleder hos Christoffersen & Knudsen.

Læs også: Sådan undgår du forsinkelse og nedsat levetid på forsyningsinstallationer

Uddannelse og hurtige leverancer er en dyd
Forebyggelsen af korrosion og legionella er to af de områder, som Viega har fokus på. De tilbyder fittings i siliciumbronze (rødgods), som er med til at forhindre korrosion, og dermed at rustfrit stål ruster. Det viser sig, at dén ekspertise og kvalitet er altafgørende, når installatører skal vælge leverandør. Særligt i København, hvor korrosion er et udbredt problem i rørinstallationer.

Samarbejdet mellem Christoffersen & Knudsen og Viega strækker sig over flere år, hvorfor svendene har et indgående kendskab til produkterne. Det er en helt fast procedure, at Viega gennemgår de produkter og den teknologi, som installatøren skal anvende i den pågældende sag.

”Når vi begynder en ny byggesag, så kommer Benjamin Kristensen eller en af de andre folk fra Viega ud og taler med svendene. Og om det er første eller syvende gang, de hører det, så er det en god start, for det gør dem ekstra opmærksomme på netop kvaliteten, og hvad der skal til i forhold til for eksempel markering af indstiksdybde”, siger Benn Francis.

Muligheden for hurtige leverancer har været ét af de vigtigste parametre i byggeriet – et område, der tilsyneladende har givet meget få udfordringer i forbindelse med installationen. Det betyder dog ikke, at det har været en kedelig byggesag.

”Løsningerne fungerer bare, og det gør mig stolt at have været med til genopbygningen af K.B. Hallen. Det er jo et prestigeprojekt og vartegn for København som alle kender, og som vi er med til at bygge”, siger Benn Francis.

- HCL

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

04.04.2025Inspectly ApS

Sponseret

Bliver krav i byggeriet bare kastet ud?

04.04.2025Installator.dk

Årets Varebil 2025 er kåret

04.04.2025KUDSK Service

Sponseret

Kudsk søger lejere. Er det dig?

04.04.2025Installator.dk

Trumps told kan bremse fremdriften

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup