04.06.2020  |  VVS  |  Byggeri

Vejledning og leveringssikkerhed skaber tryghed i prestigebyggeri

Ni år efter en ødelæggende brand er K.B. Hallen igen klar til kulturelle begivenheder. Genopbygningen har været en prestigefyldt totalentreprise, hvor valg af materialer og leverandør har givet sig selv – i hvert fald for VVS-installatøren.

K.B. Hallen er en af hovedstadens multiarenaer, som lægger tag til koncertoplevelser for 4.500 gæster på Frederiksberg. Under en messe i 2011 lagde en brand størstedelen af den oprindelige bygning fra 1938 i ruiner. Syv år har det taget at genopbygge hallen.

Genopbygningen har eftersigende budt på en række tekniske udfordringer, og særligt hallens gulv har været svært at etablere. Langt mere ligetil har det været for VVS-installatøren Christoffersen & Knudsen at lægge rør til både vand-, varme- og køleinstallationer. Og det skyldes ikke mindst et årelangt samarbejde mellem installatøren og VVS-leverandøren Viega.

”Vi har et tæt samarbejde med Viega, og vi har en stor sikkerhed i at arbejde med deres produkter. Viega sikrer, at vi løbende bliver opdateret med den nyeste forskning og viden, for eksempel da de anbefalede os at skifte fra udelukkende at bruge rustfrit stål for at undgå korrosion”, siger Benn Francis, projektleder hos Christoffersen & Knudsen.

Læs også: Sådan undgår du forsinkelse og nedsat levetid på forsyningsinstallationer

Uddannelse og hurtige leverancer er en dyd
Forebyggelsen af korrosion og legionella er to af de områder, som Viega har fokus på. De tilbyder fittings i siliciumbronze (rødgods), som er med til at forhindre korrosion, og dermed at rustfrit stål ruster. Det viser sig, at dén ekspertise og kvalitet er altafgørende, når installatører skal vælge leverandør. Særligt i København, hvor korrosion er et udbredt problem i rørinstallationer.

Samarbejdet mellem Christoffersen & Knudsen og Viega strækker sig over flere år, hvorfor svendene har et indgående kendskab til produkterne. Det er en helt fast procedure, at Viega gennemgår de produkter og den teknologi, som installatøren skal anvende i den pågældende sag.

”Når vi begynder en ny byggesag, så kommer Benjamin Kristensen eller en af de andre folk fra Viega ud og taler med svendene. Og om det er første eller syvende gang, de hører det, så er det en god start, for det gør dem ekstra opmærksomme på netop kvaliteten, og hvad der skal til i forhold til for eksempel markering af indstiksdybde”, siger Benn Francis.

Muligheden for hurtige leverancer har været ét af de vigtigste parametre i byggeriet – et område, der tilsyneladende har givet meget få udfordringer i forbindelse med installationen. Det betyder dog ikke, at det har været en kedelig byggesag.

”Løsningerne fungerer bare, og det gør mig stolt at have været med til genopbygningen af K.B. Hallen. Det er jo et prestigeprojekt og vartegn for København som alle kender, og som vi er med til at bygge”, siger Benn Francis.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere