09.09.2020  |  EL  |  Branchen

Ventilation og vvs oplever vækst under corona, mens el oplever fald

Velteks beregninger om tallene for Q2 2020 viser, at el-branchen oplever et fald i omsætningen efter første halvdel af 2020. Men sådan så det også ud sidste år.

To ud af tre brancher, som er repræsenteret i Velteks Markedsanalyse, kommer ud af Q2 2020 med en lille stigning. Men kigger man på el-branchen, er der sket et fald. Det skriver Velteks artiklen Anden mellemtid på Coronakrisen hos VELTEKs medlemmer.

Foreningen Veltek repræsenterer producenter og leverandører inden for elkomponenter og -produkter, vandarmaturer og brusesystemer samt ventilationssystemer og -komponenter. De har tidligere beskrevet, at det så positivt ud af Q1 2020 for de af Velteks medlemmer, som indberetter til Velteks statistiksystem. Det nye tal for Q2 2020 viser også et overordnet positivt billede.

To af de brancher, som indgår i statistiksamarbejdet, har en fremgang fra Q1 2020 til Q2 2020. Det gælder for vvs- og ventilationsbranchen, som i 2020 har oplevet et Q2, som var bedre end Q2 sidste år. Vvs-branchen har således fremgang på 1,1 procent og ventilationsbranchen har fremgang på 2,1 procent.

Dog oplever el-branchen et fald i omsætningen på 6,9 procent. Men det er ikke første gang, at branchen har haft nedgang. Samme fald forekom også for branchen i 2019.
De indberettende medlemmer i Velteks statistiksystem udgøres af producenter og leverandører inden for el-komponenter- og produkter, vandarmaturer og brusesystemer og ventilationssystemer- og komponenter.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere