18.02.2021  |  EL  |  Energi

Vi behøver ikke vente på P2X-strategi

Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard, mener, at der skal handles hurtigt. Derfor kan vi ikke vente på en dansk strategi.

På et webinar lagde chefen for Europa-Kommissionen i Danmark, Stina Soewarta, ud med at beskrive EU’s ambitiøse planer i forhold til brint og Power-to-X. Samtidig gjorde hun det klart, at der både er brug for nationale initiativer og masser af samarbejde, hvis EU's ambitioner skal indfries, som Dansk Energi skriver i en pressemeddelelse.

Men det mener Lars Aagaard, administerende direktør i Dansk Energi, ikke at Danmark kan vente på.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Han mener, at selvom der sker ting på brintområdet i Danmark, så er skalaen herhjemme for lille til at få et massivt industrielt gennembrud til at ske og få priserne ned.
”Tidligere har vi tænkt broer, veje og lyssignaler. De milliarder skal i fremtiden også gå til brint-tankstationer, til den tunge transport, havnestruktur til Power-to-X-branchen, og så der skal skaffes afklaring omkring den klimafond, som flyindustrien selv foreslår”, siger Lars Aagaard.

Overordnet anbefaler Lars Aagaard at få anvendt nogle af de EU-puljer, der er afsat til internationale samarbejdsprojekter, og mere konkret peger han på, at vi i Danmark skal til at tænke investeringer i infrastruktur på en ny måde.

Ingen tid til tænkepauser

Lars Aagaard kan godt forstå, at politikere og embedsmænd gerne vil tænke sig rigtig godt om i forhold til danske strategier og planer. Alligevel mener han, at der mangler handling nu.

”Mens de tænker sig om, og vi venter på strategien, så er der en række beslutninger, vi godt kan træffe. Vi har behov for, at der sker noget nu. Ellers er jeg bange for at den udviklingskapital, der er i den danske energisektor og internationalt vælger at gå andre veje”, siger Lars Aagaard.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere