04.04.2018  |  EL  |  Byggeri

Vi bygger nyt og renoverer på livet løs

Fremgangen i dansk økonomi har for alvor bidt sig fast i byggebranchen. Kurven for hvor mange nye huse og lejligheder, der bliver bygget kender kun én vej – opad. Dansk Byggeri opjusterer forventningerne i sin nye konjunkturanalyse og venter nu, at der næste år vil blive bygget 30.000 nye boliger.

Erhvervsorganisationen Dansk Byggeri forudser, at 2018 bliver femte år i træk med en pæn stigning i antallet af nybyggede boliger. I 2015 rundede boligbyggeriet for første gang siden finanskrisen 20.000 boliger. Næste år ventes der at blive bygget hele 30.000 nye huse og lejligheder. Det er 1.000 flere end i år, og det er ikke mindst byggeriet af etageboliger, der har fået et nøk opad.  

”Det er først og fremmest de stigende boligpriser og lave renter, der får danskerne til at bygge nyt. Tilflytningen til de store byer har også sendt efterspørgslen efter boliger i vejret og betyder, at investering i boligbyggeri nu for alvor er attraktivt for pensionskasserne. Og udviklingen er gunstig. Vi venter, at priserne på boligmarkedet vil fortsætte med at stige tre-fire procent i gennemsnit de næste år”, siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri.

Skønnet i årets konjunkturanalyse er opjusteret massivt i forhold til tidligere, blandt andet efter en kraftig revision fra Danmarks Statistik. Men der er ikke tvivl om, at både boligejere og bygherrer ser lyst på fremtiden.

Større friværdier har sat skub i renoveringerne
De højere boligpriser har fået friværdien i boligerne til at stige. Det giver flere og flere boligejere mod på at låne mere for at investere i deres bolig.

”Vi glæder os over, at markedet for boligrenoveringer er gået støt frem siden 2015. Den optimisme, vi ser hos boligejerne, har blandt andet fået flere til at investere i nye køkkener. Et marked der var stort set lukket ned i kriseårene. Vi venter, at boligejerne vil blive ved med at tro på fremtiden og øge renoveringerne af huse og lejligheder de kommende år”, siger Lars Storr-Hansen.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere