TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om mange af hovedelementerne i uddannelsesudspillet fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).
"Det vil give god mening at prioritere og fremme de grønne uddannelser”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne.
På et omskifteligt arbejdsmarked, hvor den teknologiske udvikling hele tiden både åbner ny muligheder og stiller nye krav til vores kompetencer, er det helt nødvendigt, at vi konstant styrker vores viden og færdigheder. Derfor er det ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne også rigtigt set, at FH i deres nye uddannelsesudspil, ”Færre bump på vejen”, især fokuserer på at styrke mulighederne for efter- og videreuddannelse.
”Vi har brug for, at der kommer et større, reelt fokus på netop efter- og videreuddannelsesområdet, der skal prioriteres i samme grad som de ordinære fuldtidsuddannelser”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Hun mener, at AMU-systemet ikke i sig selv er tilstrækkeligt til at efteruddanne, især ikke når det gælder faglærte, som i fremtiden også har behov for efteruddannelse på erhvervsakademiniveau.
FH’s udspil understreger da også, at det, for at gøre op med idéen om at være ”færdiguddannet”, i højere grad skal være muligt for den enkelte at kombinere arbejde, læring samt efter- og videreuddannelse løbende gennem arbejdslivet.
”Skal udspillet fra FH blive til virkelighed, er der brug for, at vi fokuserer på de områder, hvor udbyttet er størst for både erhvervslivet og samfundsøkonomien. Derfor vil det eksempelvis give god mening at prioritere og fremme de grønne uddannelser”, siger Tina Voldby, som mener, at man også bør kigge på at hæve statens voksenuddannelsesstøtte (SVU), og på at gøre kravene for at få støtten mere gennemskuelige. Hun mener, at man på den måde kan man motivere endnu flere medarbejdere og virksomheder til at benytte sig af støtten.
-CH
Energi

Så meget sparer husejere ved energirenovering
Hver femte danske husejer har energirenoveret sin bolig, det seneste år, og hver tredje har overvejet at gøre det. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen. Dem, der har energirenoveret, kan nu se frem til en lavere varmeregning samt et bedre indeklima.
Virksomhedsdrift

Nyt partnerskab vil forebygge indbrud og tyveri af værktøj i byggebranchen
Alt for mange håndværkere udsættes i dag for indbrud og tyveri af dyrebart værktøj. Denne udfordring ønsker engrosvirksomheden Carl Ras og sikkerhedsekspert-virksomheden Unisecure Nordic sammen at forebygge gennem DNA-mærkning af kundernes værktøj.
Energi

Rekordhøj produktion af vind- og solkraft i første kvartal af 2022
Forbruget af naturgas faldt næsten 30 procentpoint i de første tre måneder af 2022, mens kulforbruget faldt godt 6 procentpoint sammenlignet med samme periode året før. Omvendt steg forbruget af vedvarende energi knap 10 procentpoint, hvor især produktionen af strøm fra vindkraft og solenergi steg markant.
Branchen

Stærk lærlingestart på 2022
Der har været en stigning på næsten 20 procent i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på landets erhvervsuddannelser i årets første kvartal. Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne, som især peger på den tiltrængte, positive udvikling på en række industriuddannelser.
Energi

Boligselskab ’retrofitter’ mere end 400 lysarmaturer på hovedsæde
Boligselskabet Sjælland fejer for egen dør med grønt installationsprojekt i hoveddomicilet i Roskilde. Selskabet forventer at reducere CO2 med 13.500 tons og elregningen med en kvart million på fem år.
Sanitet

Unidrain fejrer historisk jubilæum
Designvirksomheden Unidrain fejrede i starten af maj et helt særligt jubilæum. For anden gang kunne en medarbejder nemlig hyldes for 15 års tro tjeneste. Jubilaren er Jacob Honoré, som er Unidrains produktchef.