14.06.2021  |  EL  |  Branchen

Vi har brug for hele tiden at blive klogere og dygtigere

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om mange af hovedelementerne i uddannelsesudspillet fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

På et omskifteligt arbejdsmarked, hvor den teknologiske udvikling hele tiden både åbner ny muligheder og stiller nye krav til vores kompetencer, er det helt nødvendigt, at vi konstant styrker vores viden og færdigheder. Derfor er det ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne også rigtigt set, at FH i deres nye uddannelsesudspil, ”Færre bump på vejen”, især fokuserer på at styrke mulighederne for efter- og videreuddannelse.

”Vi har brug for, at der kommer et større, reelt fokus på netop efter- og videreuddannelsesområdet, der skal prioriteres i samme grad som de ordinære fuldtidsuddannelser”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Hun mener, at AMU-systemet ikke i sig selv er tilstrækkeligt til at efteruddanne, især ikke når det gælder faglærte, som i fremtiden også har behov for efteruddannelse på erhvervsakademiniveau.
FH’s udspil understreger da også, at det, for at gøre op med idéen om at være ”færdiguddannet”, i højere grad skal være muligt for den enkelte at kombinere arbejde, læring samt efter- og videreuddannelse løbende gennem arbejdslivet.

”Skal udspillet fra FH blive til virkelighed, er der brug for, at vi fokuserer på de områder, hvor udbyttet er størst for både erhvervslivet og samfundsøkonomien. Derfor vil det eksempelvis give god mening at prioritere og fremme de grønne uddannelser”, siger Tina Voldby, som mener, at man også bør kigge på at hæve statens voksenuddannelsesstøtte (SVU), og på at gøre kravene for at få støtten mere gennemskuelige. Hun mener, at man på den måde kan man motivere endnu flere medarbejdere og virksomheder til at benytte sig af støtten.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere