19.06.2020  |  EL  |  Branchen

Vi skal satse på opkvalificering og omstilling – også i en krisetid

Der er rigtig mange positive elementer i de aftaler om opkvalificering af både ledige og beskæftigede, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har præsenteret, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne.

Ledige og ufaglærte skal have et kompetenceløft. Det er målet med de aftaler, som regeringen har lanceret sammen med V, DF, RV og K. Sammenlagt giver aftalerne 730 mio. kr. til nye opkvalificerings- og uddannelsesinitiativer.

”Det er den helt rigtig vej at gå under en krise som den, vi befinder os i netop nu. Rigtig mange danskere er blevet ramt på beskæftigelse og jobsikkerhed, og derfor gælder det om at bruge tiden fornuftigt og sikre, at både ledige og beskæftigede får større mulighed for at løfte deres kompetencer”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Hun fremhæver bl.a., at flere med dagens politiske aftale får mulighed for at blive faglærte. Eksempelvis gøres voksenlærlingeordningen mere fleksibel og kommer til at dække flere målgrupper.

Tid til at kigge frem
”Dagens aftaler er et rigtig godt supplement til de lønkompensationsordninger og lærlingepakker, der tidligere er blevet indført. Der har været brug for akut coronabrandslukning, men nu er det tid til at kigge frem og overveje, hvordan vi sikrer de nødvendige kompetencer på arbejdsmarkedet, og der er dagens aftale et vigtigt skridt”, siger Tina Voldby og uddyber:

”Især i den tekniske branche går udviklingen ekstremt hurtigt. Derfor er jeg også glad for, at aftalerne har fokus på de korte, erhvervsrettede kurser til ledige. Det vil give virksomhederne et bedre rekrutteringsgrundlag og adgang til potentielle medarbejdere med den nyeste viden indenfor de respektive fagområder”.

Hun glæder sig særligt over, at aftalerne sikrer, at personer med en uddannelse, der er over faglært niveau, nu får adgang til certifikatkurser i AMU på ordinære vilkår og dermed kun skal betale almindelig – i stedet for fuld – deltagerbetaling i 2020 og 2021.

”Det er en rigtig god nyhed, som igen forbedre mulighederne for kompetenceløft, der kan gavne både medarbejdere og virksomheder. Man har derudover valgt at udvide trainee-ordningen for unge dimittender for dermed at lette deres overgang til en erhvervskarriere. Noget, vi også kun kan bakke op om”, siger Tina Voldby.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere