01.12.2020  |  EL  |  El-materiel

Virkeligheden er bare federe end et tænkt projekt

El-installatør-studerende får gjort svær teori håndgribelig ved at arbejde med Salling Groups nye bageri i Aarhus.

Salling Groups nye bageri i Aarhus kræver strøm at holde kørende. Og netop det er en faglig udfordring, som el-installatør-studerende på Erhvervsakademi Dania har fået lov til at kigge nærmere på. Først hvordan strømmen er lavet i bygningen, og nu hvordan det kommer ind via forsyningsnettet.

Og den mulighed er de studerende glade for at få.

Fakta om Erhvervsakademi Dania

  • Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hedensted, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive og Viborg
  • I alt udbyder Dania 25 videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration

  • Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende

  • Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse via Dania Erhverv

  • Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 190 fuldtidsansatte medarbejdere.

 

”Det er en fed måde at arbejde på, og så arbejder vi med noget, der faktisk findes, og vi har set i virkeligheden. Det er ikke noget, underviseren bare har fundet på. Jo mere virkelighedstro, det er, jo sjovere bliver det at arbejde med på studiet”, siger studerende Thomas Doktor på 28 år fra Viborg.

Studerende bliver taget alvorligt

Peter Emil Juul, der er installationschef ved Salling Group, er glad for at kunne give de nuværende studerende praktiske opgaver.

”Da jeg selv var studerende, var det dét fedeste med virkelighedens projekter. At man bliver taget alvorligt af samarbejdspartnere, var ekstremt motiverende som studerende, og derfor har jeg altid stillet mig til rådighed med opgaver efter studietiden”, forklarer han.

Undervejs er gruppens elektrikere ikke bare blevet klogere på transformerstationer og effekttab, men også på arbejdet inden for forsyning.

”Jeg troede, det kun var gamle og grå mennesker, der arbejdede med det, men sådan er det jo slet ikke. Det er et felt med tempo og udvikling i, og det går op for mig, at der er mange andre jobmuligheder med installationsuddannelsen, end jeg troede”, siger studerende Mads Grønvad fra Hobro.

Projektet indeholder også opgaver i jura og organisationsledelse, og det udfordrer de studerende, der alle har baggrund som elektrikere.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere