04.12.2020  |  EL  |  Branchen

Virksomheder belønnes for lærlingeindsats

Den nye aftale om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), sikrer ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en større økonomisk gevinst til virksomheder, der uddanner mange lærlinge.

Lørdag den 21. november blev en trepartsaftale om AUB indgået. Den nye aftale er en forlængelse af trepartsaftalen fra maj om ekstraordinært løntilskud til virksomheder.

Den nye trepartsaftale betyder blandt andet, at virksomheder, der opfylder deres måluddannelsesratio, får op imod 3.500 kroner om året per lærling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det har været vigtigt for TEKNIQ Arbejdsgiverne ved forhandlingsbordet at sikre stærkere incitamenter for virksomhederne til at uddanne lærlinge og en højere belønning til de virksomheder, der løfter denne opgave. Det er lykkedes, og vi er glade for, at man på denne måde anerkender den indsats, der foregår i mange brancher og virksomheder for at åbne døren på vid gab for en ny generation af lærlinge”, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Trepartsaftalen sikrer derudover, at virksomhederne får en forhøjet lønrefusion for lærlinge på skoleophold på syv procent i 2021 og yderligere en lidt mindre forhøjelse i 2022.

”Det har været vigtigt at lande en aftale, der skaber stabilitet for hele AUB-systemet, og det synes jeg, vi er lykkedes med”, tilføjer Troels Blicher Danielsen.

Aftalen sikrer desuden, at det stadig er erhvervsskolerne, som skal stå for den praktikpladsopsøgende indsat, ligesom dette arbejde forankres i skolernes bestyrelser.

På den måde forpligtes skolerne også til styrke deres arbejde på netop dette område, påpeger Troels Blicher Danielsen. Han mener, at det er vigtigt, at aktivere alle dele af erhvervsuddannelsessystemet for på den måde at få løftet lærlingeoptaget yderligere og dermed sikre den nødvendige strøm af nye faglærte.

Han hæfter sig i den forbindelse også ved, at de faglige udvalg får tilført midler til at understøtte indsatsen for at skabe flere praktikpladser i samarbejde med erhvervsskolerne.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere