22.04.2015  |  VVS  |  Branchen

VVS-messe håber på besøgsrekord

Den store VVS-messe i Odense er netop åbnet. Arrangøren ønsker at få et rekordstort antal besøgende til messen de kommende tre dage.

Det tegner til at blive en tætpakket VVS’15-messe de kommende tre dage i Odense, hvor messen netop åbnet. På arrangørsiden forventer administrerende direktør Per Rømer Kofod fra brancheorganisationen Veltek, at der i år kommer flere besøgende end nogen sinde.

Læs også: VVS'15 er fuldt booket

“Der er en teknisk opblomstring i branchen, så jeg vil blive skuffet, hvis installatørerne ikke følger med og udvikler deres forretning og får den tekniske viden, der er”, siger han.

I 2007 kom 8.290 besøgende gennem indgangen. Det er det hidtil største antal på VVS-messen, der afholdes hvert andet år.

“Jeg håber, at vi sætter besøgsrekord. Ellers bliver jeg skuffet”, siger Per Rømer Kofod.

Energioptimering i fokus
Fra morgenstunden ser det ud til at være perfekt messevejr i Odense med lune forårstemperaturer og let skyet himmel. Klokken ni onsdag morgen trådte de første gæster ind til en messe, hvor de sidste stande var ved at blive bygget færdig.

“Jeg forventer at se nogle rigtig interessante ting, især på energioptimering og ressourcebesparelse. Det har været på vej et stykke tid på elsiden i flere år, og nu rider flere VVS-produkter med på den bølge med varme, ventilation og vandbesparelse”, siger Per Rømer Kofod.

Alle tre dage er der korte foredrag på Energiens Torv i den ene messehal. Næsten to tredjedele af de 33 indslag handler om energibesparelse, mens resten fordeler sig nogenlunde ligeligt på emner som komfort, teknik og intelligente installationer.

“Det bekræfter, at Energiens Torv er opbygget om det, som optager gæsterne”, siger Per Rømer Kofod.

Der er stadig ledige parkeringspladser foran Odense Congress Center, hvor gæster fra hele landet har stillet bilen.

Peter Smed har taget turen fra Thisted sammen med tre medarbejdere. Han er medejer af VVS-installationsfirmaet I/S Smed. Mange af hans kunder opvarmer deres bolig med enten fjernvarme eller pillefyr. Han er kommet for at se nærmere på varmepumper fra Danfoss og Bosch. Efter en start med for mange børnesygdomme i produkterne, mener han, at de nu er klar til hans kunder.

Læs også: Alle vinder ved energibesparelser

“For mig er det energieffektiviseringen, der er det interessante på messen”, siger Peter Smed.

Det er dog ikke udelukkende alvor for installatøren og hans tre medarbejdere inden turen går hjemad igen inden messen lukker klokken 17.

“Det er ikke cool business alt sammen, hvor vi snakker med leverandørerne. Vi skal også hygge os”, siger han.

Mere fra Peter

Peter Mulvany

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere