VVS-virksomheder får kontant bonus
Kun 20 erhvervsuddannelser opfyldte i 2017 kriterierne for at blive godkendt som en fordelsuddannelse, hvor VVS-energiuddannelsen var en af dem. Dermed kan VVS-installatørerne se frem til en kontant bonus for de uddannelsesaftaler, der blev indgået sidste år.
Undervisningsministeriet har netop offentliggjort listen over de 20 erhvervsuddannelser, der i 2017 levede op til kriterierne for at være en fordelsuddannelse. VVS-energiuddannelsen er en af de 20 uddannelser, der klarede kravene, og derfor kan alle VVS-installationsvirksomheder, som i 2017 indgik aftale med lærlinge, se frem til en kontant bonus.
”Det er utroligt flot, men også forventet, at VVS-energiuddannelsen har gjort sig fortjent til status som fordelsuddannelse. Og det er godt i tråd med branchens tradition for at tage rigtig mange lærlinge”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq.
Faktisk blev der indgået 813 uddannelsesaftaler i 2017 svarende til en stigning på 3,4 procent i forhold til 2016.
5.000 kroner per lærling
Den bekræftede status som fordelsuddannelse betyder, at der udløses en fordelsbonus til virksomhederne på maksimalt 5.000 kroner per helårslærling. Størrelsen på bonussen afhænger således af, hvornår på året aftalen er indgået. Derudover bliver bonus per praktikårselev beregnet forholdsmæssigt ud fra en samlet pulje på 20 millioner kroner til fordelsbonus i 2017.
VVS-energiuddannelsen er den næststørste erhvervsuddannelse, der lever op til fordelskravene i 2017.
”Det er vi stolte af, og det vidner jo om at branchen tager sit uddannelsesansvar endog meget seriøst. Vi håber, at VVS-energiuddannelsens status som fordelsuddannelse sender et klart signal til de dygtige unge om, at her en uddannelse, hvor der er praktikplads og en branche med gode beskæftigelses- og karrieremuligheder”, siger Tina Voldby.
- JKK