WAAM ligger godt i 3D-print-kapløb

Velkendte kompetencer og teknologier samt slutprodukter med høj styrke gør wire arc additive manufacturing til et bud på industriens mest alsidige 3D-printteknologi.

Forudsigelsen bygger på, at WAAM er baseret på kompetencer og teknologier, industrien allerede kender. Foto: Lemvigh-Müller..

WAAM – wire arc additive manufacturing – bliver den 3D-print-teknologi, som hurtigst kommer til at vinde frem i industriel skala. Det forudser Peter Tommy Nielsen, leder af FORCE Technologys afdeling for fuldskalatest af komponenter og systemer samt laser- og svejseteknologi.

Forudsigelsen bygger på, at WAAM er baseret på kompetencer og teknologier, industrien allerede kender, nemlig MIG/MAG-svejsning og automation ved hjælp af 6-aksede industrirobotter.

”Vi ved, at det vi kan svejse, kan vi sandsynligvis også 3D-printe. Virksomheder med kompetencer inden for svejsning står rigtig stærkt i forhold til WAAM, og det får flere af dem til at interessere sig for området”, siger Peter Tommy Nielsen.

Samarbejde er fordel for kunder

Inden for WAAM arbejder FORCE Technology tæt sammen med Lemvigh-Müller.

Det ser Henrik Stilling, salgsingeniør og svejsespecialist certificeret af organisationen International Institute of Welding, IIW, som en stor fordel for Lemvigh-Müllers kunder.

”Vi oplever en stigende interesse for WAAM og avanceret svejseteknologi, og sammen med FORCE Technology kan vi udforske og kortlægge mulighederne inden for WAAM”, siger Henrik Stilling.

Stærke emner og mindre efterbearbejdning

Henrik Stilling ser stærke emner, der kræver begrænset efterbearbejdning, som en af de afgørende fordele ved WAAM.

”WAAM giver stor designmæssig frihed, fleksibilitet og kort gennemløbstid, både i kraft af hurtig opstilling og kort egentlig produktionstid. Sammen med god økonomi i form af en relativt lille investering og slutprodukter med gode egenskaber, stiller det WAAM meget stærkt som produktionsteknologi i fremtiden”, siger han.

Peter Tommy Nielsen peger også på bæredygtighed som et aspekt, der tæller på plussiden for WAAM. Han påepeger nemlig, at ved brugen af WAAM minimerer man materialespildet og reducerer sin lagerbinding.

-CH

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

22.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

[ENDELIG ER DEN HER!] Alle Jettings fiberblæsemaskiner på én side...

21.01.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

NYT LED armatur med akustisk optimeret filt og lav blænding

21.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian og TechnipFMC underskriver samarbejdsaftale om flydende havvind

21.01.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Kan det virkelig gøres så simpelt??

21.01.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Elektroniske sikringer til belastningsstrømme op til 20 A

20.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny LK FUGA® 21W USB-lader A+C

20.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Pålidelig strømforsyning i lavprofil design

20.01.2025Installator.dk

N1 finder ny driftsdirektør i egne rækker

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle