27.08.2014

Wavin reducerer CO2-udledningen

En lovændring betyder, at VVS-producenten Wavin fremover kan transportere sine produkter i modulvogntog. Det sikrer en væsentlig CO2-reduktion.

En lovændring betyder, at VVS-producenten Wavin nu kan transportere sine plastprodukter med modulvogntog hele vejen fra fabrikken og ud til kunderne. Det betyder en reduktion på mere end 1.500 lastbiler på landevejene hvert år – og dermed en reduktion af CO2-udledningen på 130-150 tons.

”Meget af vores samlede CO2-udledning stammer fra selve transporten af de færdigproducerede produkter, og vi har derfor altid kigget på optimeringsmuligheder i vores logistik. Vi har i et par år brugt modulvogntog på de strækninger, hvor det var lovligt, og vi kan nu glæde os over, at vi har fået godkendelse til at køre hele vejen ind til fabrikken. Det er en kæmpe gevinst for både trafiksikkerhed og miljø”, siger Heidi Berthelsen, der er logistikdirektør i Wavin.

Et modulvogntog er en lastbil, der er længere og må transportere mere gods end almindelige lastbiler. Som en tommelfingerregel kan to modulvogntog erstatte tre almindelige lastbiler.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere