23.01.2023  |  EL  |  Energi

Webbutik viser varens CO2-belastning

Siden 1. januar har der været nye klimakrav til alt nybyggeri i Danmark. For at mindske byggeriets klimapåvirkning er der indført regler i bygningsreglementet, som sætter loft over CO2-aftrykket for nye bygninger.

De nye regler kommer til at få stor betydning for hele byggebranchen. Der kommer mere fokus på grønt byggeri, og der vil fremover være et øget behov for troværdig klima- og miljødokumentation på byggematerialer.

”I Sanistål vil vi gerne hjælpe vores kunder mest muligt, og derfor har vi tilføjet en ny funktion i vores webbutik, hvor du helt præcis kan se varens CO2-belastning, inden du handler”, siger Gitte Østergaard Futtrup.

Helt konkret betyder det, at du som kunde i Saniståls webbutik fremover kan se, hvor meget CO2, der er blevet udledt for at producere den vare, du kigger på.

”Vi kan tydeligt mærke, at der allerede er mange af vores kunder, der efterspørger data om varernes klimabelastning. I Sanistål ønsker vi at bidrage til den grønne omstilling, og det kan vi blandt andet gøre ved at hjælpe vores kunder med at vælge mindre klimabelastende varer”, siger Dot Søe, der er afdelingschef Produkt- & leverandørsikkerhed i Sanistål.

Sanistål har gennem det seneste år været i dialog med vores leverandører for at få adgang til klimatallene til vores kunder. Oplysningerne om varernes CO2-belastning kommer fra produkternes livscyklusanalyser, som bliver mere og mere almindelige i byggeriet.

”Det er stadig ikke alle vores leverandører, der har fået lavet tredjepartsgodkendte klimadata for samtlige produkter. Derfor er der endnu ikke tal for CO2-belastningen for alle varer i webbutikken, men det går stærkt lige nu, og vi lægger oplysningerne frem for vores kunder, så hurtigt vi kan”, siger Dot Søe.

Læs også: Nye dokumentationskrav kræver omfattende digitalisering

I første omgang gælder de nye klimakrav kun nybyggerier over 1.000 kvm. Det er dog forventningen, at klimakravene på sigt kommer til at omfatte alle former for byggeri og renoveringer i Danmark.

Som kunde i Sanistål har du også adgang til selve livscyklusanalyserne igennem EPD-dokumentet (miljøvaredeklarationen), som findes på EPD-mærkede produkter i webbutikken.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere