Dansk Energi: Tekniq opfordrer til karteldannelse

Tekniq opfordrer til karteldannelse, mener man hos Dansk Energi efter installatørorganisationens kritik af Energispareordningen. ”Intet kunne være mere forkert”, lyder det fra Tekniq.

Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi, mener, at Tekniq beder om, at alle selskaberne i energisparemarkedet skal beordres til at have ens priser for alle. Foto: Dansk Energi. .

For eksempel mener Tekniq, at støtten skal gå til de virksomheder, der udfører arbejdet bedst og billigst, hvilket ifølge brancheorganisationen ikke altid er tilfældet i dag. Dermed er den frie konkurrence sat ud af spillet, mener Tekniq.       

Hos Dansk Energi mener adm. direktør, Lars Aagaard, at Tekniq opfordrer til karteldannelse:    

”Fordi det, de (Tekniq, red.) beder om, er, at vi skal beordre alle selskaberne i energisparemarkedet til at have ens priser for alle. Det er ulovligt. Det er karteldannelse”, siger Lars Aagaard til energiwatch.dk.

Lars Aagaard mener, at der er forskel på at sælge mange eller få energibesparelser til energiselskaberne, da administrations- og transaktionsomkostningerne for energiselskaberne er mindre, når de får mange energibesparelser på én gang.

”Derfor er man villig til at betale en højere pris i markedet for det”, siger Lars Aagaard til energiwatch.dk og fortsætter:

”Der kan jeg så forstå, at Tekniq synes, at dem der kommer med en lille energibesparelse og dem, der kommer med mange energibesparelser, skal have samme pris. Hvis vi fra vores branche gjorde det, som Tekniq bad om, så vil det være brud på konkurrencereglerne”.

Tekniq afviser beskyldningerne
Hos Tekniq afviser adm. direktør Niels Jørgen Hansen beskyldningerne:   

”Intet kunne være mere forkert, og det ved Dansk Energi også godt. Det her handler ganske enkelt om, at hr. og fru Jensen efter vores mening skal kunne få det samme tilskud, når de for eksempel skal have installeret en varmepumpe, uanset hvem de vælger til at løse opgaven”, siger Niels Jørgen Hansen i en pressemeddelelse.

Han mener, at det er besynderligt, at to virksomheder, der lægger billet ind på den samme opgave, kan give kunderne forskellige støttebeløb.

”På den måde bliver det jo netop ikke nødvendigvis dem, som kan udføre arbejdet billigst, der ender med at få opgaven. Derfor efterlyser vi, at man fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets side sørger for større gennemskuelighed i Energispareordningen, så den ikke kan bruges som konkurrenceforvridende værktøj”, siger Niels Jørgen Hansen.

En mere gennemskuelig ordning sikrer, ifølge Tekniqs adm. direktør, at forbrugerne får det optimale udbytte af og selv mærker fordelene ved de mange penge, de betaler til ordningen.

”Samtidig vil det betyde, at ordningen kan bruges på lige vilkår af alle. Dét er fri og fair konkurrence”, siger Niels Jørgen Hansen.

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup