26.05.2016  |  EL  |  Energi

Energiforbruget i bygninger skal udnyttes bedre

Bygninger er centrale for den grønne omstilling og skal i højere grad tænkes ind i energipolitikken, konkluderer ny forskning. Dansk Byggeri vil have politikerne til at udnytte bygningernes potentiale.

En gruppe forskere fra Aalborg Universitet har undersøgt bygningers rolle i den grønne omstilling i rapporten ”Future Green Buildings – A key to cost-effective sustainable energy systems”. I rapporten konkluderes det, at der er et stort grønt potentiale i at energieffektivisere bygninger – der i dag står for cirka 41 procent af det samlede, danske energiforbrug.

Konklusionen har fået brancheinitiativet ”Renovering på Dagsordenen” til at komme med 11 anbefalinger til de danske politikere og energipolitikken. Dansk Byggeri er en af aktørerne i branchetiltaget:

”Indtil nu har politikerne særligt interesseret sig for, hvordan vi producerer energien. Det er der kommet gode og bæredygtige teknologier ud af. Men som rapporten konkluderer, er der et stort uudnyttet potentiale, hvis man tænker bygninger ind i en større sammenhæng. Jeg håber derfor også, at forskernes resultater kan blive afsættet for en ny måde at debattere energipolitik på, så bygninger fremover får en langt mere central rolle”, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Læs også: Prisen spænder ben for energirenoveringer

Direktøren tilføjer dog også, at:

”Det er vigtigt at understrege, at vi ikke taler for, at man skal gå ind og renovere bygninger for ensidigt at opnå energibesparelser. Energiforbedringer skal gennemføres som en naturlig del af almindelig bygningsvedligehold og renovering. Det giver den mest omkostningseffektive energibesparelse”, siger han.

Læs forskningsrapporten her og læs mere om ”Renovering på Dagsordenen” her.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere