10.11.2016

Europæisk samarbejde skal komme el-kopier til livs

Et fælleseuropæisk samarbejde skal sætte en stopper for farlige, eltekniske kopiprodukter, der er begyndt at brede sig på de europæiske markeder.

Et nyt fælleseuropæisk initiativ skal sikre, at kun originale og sikkerhedsmæssige forsvarlige, eltekniske produkter bliver distribueret, solgt og brugt i Europa.

Det oplyser brancheorganisationen Veltek, der er blevet kontaktet af initiativet MSSI Electrical (Market Surveillance Support Initiative) og sagt ja til at drive det danske MSSI-sekretariat under organisationens eltekniske sektion.

MSSI både supplerer og samarbejder med myndighederne om kontrol af markedet. Initiativet til samarbejdet er opstået på baggrund af en stigende bekymring for de sikkerhedsmæssige risici, som eltekniske kopiprodukter medfører – både for mennesker, bygninger og virksomheders omdømme.

Læs også: Blændfri belysning sikrer større sikkerhed i trafikken

De nationale MSSI-sekretariaters rolle er at identificere potentielle kopiprodukter. Når det sker, hyres en tredjepart til at teste produktet. Hvis produktet er et kopiprodukt, meldes det til den relevante myndighed, der herefter beslutter, om der skal sættes ind over for den ansvarlige producent, importør eller distributør.

Læs også: Nye regler for elektriske anlæg giver virksomhederne ansvaret

MSSI samarbejder på nuværende tidspunkt med brancheorganisationer i Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Storbritannien og nu også Danmark. Flere lande er på vej til at tilslutte sig. 

Læs mere om MSSI her.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere