Få hjælp til at udnytte den smarte teknologi

Bedre udnyttelse af data fra højteknologiske installationer kan give mere værdi, men mange kommuner og virksomheder mangler viden og værktøjer til at få fordelene ud af dataene. Det mener man hos Philips Lighting, der har etableret et datacenter i Indien, der kan hjælpe.

Philips Lightings webbaserede belysningssystem, CityTouch, er blandt andet installeret i Helsingør. PR-foto..

Mængden af opkoblede og intelligente apparater omkring os er i rivende udvikling i disse år, hvor både kommuner, virksomheder og private investerer i smarte løsninger til hjem, arbejde og det offentlige rum.

Den intelligente, digitale infrastruktur gør vores byer, arbejdspladser og huse mere trygge, energivenlige og smartere. I en rapport fra februar 2017 skriver forskning- og rådgivningsfirmaet Gartner, at ”vi forudser, at ved udgangen af 2017 vil næsten 15 procent af alle husstande i udviklede markeder have en form for smart home-installation i hjemmet”.

Ligeledes estimerer firmaet i en rapport, at ”I 2020 vil gadelamper udgøre den primære infrastruktur for 80 procent af smarte byer”.

Læs også: Danske kommuner går glip af besparelser på 600 mio. kroner

Mens produkterne til brug i hjemmet gør opgaver lettere for os, eller gør det muligt at overvåge nye områder, så genererer eksempelvis gadebelysningen, med for eksempel sensorer til registrering af trafik og miljøpåvirkning, en enorm mængde data, der rummer en guldgrube af informationer – hvis man har værktøjerne til at forstå dem.

”Både virksomheder og kommuner leder efter områder, hvor man kan spare penge og nedbringe miljøpåvirkningen. Mange har fået øjnene op for, at smart city-teknologien giver enorme fordele. I dag bruger kommunerne primært teknologien til at monitorere driften, men kommer sjældent i dybden med mulighederne”, siger Kim Lyngaae, servicedirektør i Philips Lighting i Norden.

”Mange har fået øjnene op for, at smart city-teknologien giver enorme fordele”, siger Kim Lyngaae, servicedirektør i Philips Lighting i Norden. PR-foto. .


Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Det er synd, mener han, for der gemmer sig mange muligheder for kommunerne i at få det maksimale ud af deres investering i den enorme datamængde.  

Datacenter i Indien er klar 
De senere år har flere kommuner opbygget et intelligent netværk langs deres vejnet med opkoblet gadebelysning, hvor sensorer eventuelt kan tilsluttes og opsamle værdifuld information til videreudvikling af byens infrastruktur.

Disse muligheder bliver kun flere de kommende år, hvor også et stigende antal virksomheder ser muligheder i at gøre kontoret intelligent. Derved kan de eksempelvis pladsoptimere, hvis data viser, at mængden af kvadratmeter er for stor i forhold til forbruget eller få viden om, at rengøringsholdet ikke behøver at gøre mødelokalerne rene, fordi de ikke har været i brug.

Læs også: Guide: Sådan sikrer du en stabil lysfarve

Philips Lighting har derfor oprettet et datacenter i den indiske by Bengaluru, der skal hjælpe virksomheder og kommuner med at udnytte de mange muligheder i datamængden, eksempelvis fra intelligente netværk af gadebelysning. Datacentret kan assistere med fjernstyring, diagnostik og optimering af systemer, ligesom det kan hjælpe med at forudsige behovet for vedligeholdelse og optimere energiforbruget, lover Philips Lighting.

”Både kommuner og virksomheder har i den grad fået øjnene op for fremtidens intelligente miljøer. Det mærker vi både i Danmark og resten af Norden. Vi vil gerne hjælpe dem med at få det maksimale ud af deres investeringer, derfor vi har åbnet datacenteret, der kan give et bedre udbytte af de store datamængder, de får ind i disse år”, siger Kim Lyngaae.
 

- JKK

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

22.01.2025Installator.dk

Nina Høegh Jensen bliver ny administrerende direktør i Energinet Eltransmission

22.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

[ENDELIG ER DEN HER!] Alle Jettings fiberblæsemaskiner på én side...

21.01.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

NYT LED armatur med akustisk optimeret filt og lav blænding

21.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian og TechnipFMC underskriver samarbejdsaftale om flydende havvind

21.01.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Kan det virkelig gøres så simpelt??

21.01.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Elektroniske sikringer til belastningsstrømme op til 20 A

20.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny LK FUGA® 21W USB-lader A+C

20.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Pålidelig strømforsyning i lavprofil design

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus