13.10.2014  |  EL  |  Energi

Frederikshavn Kommune har succes med solenergi

Frederikshavn Kommune har opnået gode resultater med at konvertere energiforbruget i kommunens bygninger til vedvarende energi.

Brug af vedvarende energi har givet pote i Frederikshavn Kommune. Et særligt fokus på solenergi som indsatsområde har nemlig givet kommunen en langt sundere driftsøkonomi.

Læs også: Usikkerhed bremser VE-markedet

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I sidste uge rundede den samlede energiproduktion på kommunens solcelleanlæg en million KWh. Det er resultatet af kommunens målrettede indsats, hvor mange af kommunens nybyggerier og renoveringer er blevet udstyret med solcelleanlæg.

"Anvendelsen af solceller har vist sig at være en god og meget synlig investering. Faktisk har vores solcelleanlæg det seneste år produceret cirka 15 procent mere end forventet" siger Bo Niebuhr, afdelingsleder i Ejendomscenteret.

I dag er der cirka 5.000 kvadratmeter solceller rundt om i hele kommunen. Og med de gode resultater fra de nuværende solcelleanlæg, er der planer om at opsætte endnu et solcelleanlæg, som inden nytår skal opføres på Frydenstrandskolen.

Læs også: Solceller går op i limningen

Frederikshavn Kommune har underskrevet en såkaldt klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening, der forpligter kommunen til at reducere egen CO2-udledning med 3 procent per år frem til 2025. Solcelleinvesteringen er en af årsagerne til, at det mål på årsbasis for længst er opnået.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere