14.02.2017  |  VVS  |  Varmeanlæg

Høj el-tarif baner vejen for naturgasdrevne varmepumper

Naturgastariffen er væsentlig lavere end el-tariffen, hvilket kan gavne de naturgasdrevne varmepumper, vurderer Dansk Fjernvarme.

Flere vil investere i naturgasdrevne varmepumper, spår Dansk Fjernvarme.

Vurderingen kommer på baggrund af den store prisforskel, der er på transport af henholdsvis el og naturgas, skriver Ingeniøren.  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Økonomien er simpelthen bedst i naturgasvarmepumperne, og den største forskel på de to teknologier udgøres af prisen på transport af henholdsvis el- og naturgas, altså de såkaldte nettariffer”, siger chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, John Tang, til Ingeniøren.

Læs også: Energiselskab sparer millioner på logistikken

Til sammenligning koster det 25 øre at få transporteret én kWh strøm hen til en varmepumpe, mens det kun koster tre øre at få transporteret samme mængde gas frem. Prisen på transporten, altså nettariffen, går til at vedligeholde de ledninger, der sørger for, at strøm og gas kommer frem.

Mens nettariffer er faste, kan prisen på selve energien variere. Men også her er strøm for tiden dyrere end naturgas, hvilket gør det endnu mere attraktivt at investere i varmepumper drevet af naturgas.

Energisparemidler vil fremme varmepumperne
John Tang nævner en anden faktor, der modsat de forskellige priser vil fremme både eldrevne og gasdrevne varmepumper. Med den nye energispareaftale får varmepumperne nemlig del i energisparemidlerne, skriver Ingeniøren:

”Jeg vurderer, at varmepumpe­projekter nu er rentable for fjernvarmeselskaber med en god varme­kilde, når vi medregner energi­sparetilskud, og når PSO-posten forsvinder”, siger John Tang til Ingeniøren.

Læs også: Varmepumper bliver mere attraktive

Ifølge rådgivningsvirksomheden Planenergi findes der i dag 26 store varmepumpeanlæg i fjernvarmesektoren. Heraf er en del naturgasdrevne pumper, der bruges til at udnytte overskudsvarmen fra fjernvarmeværkerne.

Ifølge Planenergi er mindst ti nye projekter på vej i 2017.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere