Har vi nok fokus på ventilation når vi energirenoverer?

Det er blevet populært at energirenovere. Folk er generelt blevet mere miljøbevidste, og vil gerne udlede mindre CO2. Samtidig stiger gas- og elpriserne, så derfor vil mange gerne holde udgifterne nede ved blandt andet at efterisolere.

Formålet ved at energirenovere er nemlig at holde på varmen, og det betyder typisk at taget, væggene, vinduerne og gulvene bliver isoleret. 

Hvis efterisoleringen bliver udført korrekt, så forbedrer det også dit indeklima, men hvis det ikke gør, så kan det have store konsekvenser for netop indeklimaet. Det kan nemlig give problemer med for meget fugt i din bolig, som kan resultere i skimmelsvamp. Og skimmelsvamp er en ubuden gæst i vores boliger, da den ofte giver grimme, sorte plamager på vægge, lofter og gulve og problemer med helbredet såsom hovedpine, træthed, tørre slimhinder, astma og allergi. 

Og hvad værre er: Du kan få problemer med hussvamp, som er en svamp, der nedbryder træ, og som i værste konsekvens også kan brede sig gennem murværk. Vi anbefaler derfor, at du rådfører dig med en ekspert i energirenovering, inden renoveringen går i gang.

Ventilation er alfa omega i alle former for renovering

Det er altid nødvendigt at tænke indeklimaet med i byggeriet, når du skal renovere - og det gælder alle former for renovering. Det er nemlig væsentligt, at der er ordentlig ventilation i din bolig. Ventilation skifter den forurenede, fugtige luft ud med ny, frisk luft, og det er essentielt for et sundt indeklima, især i rum som bad og køkken, hvor fugtniveauet er højest. 

Hvis du skal skifte dine døre og vinduer i din bolig, så kan du overveje at vælge dem med friskluftsventiler. Selvom mange af os ved, at vi bør lufte ud flere gange dagligt, så er det ikke altid lige nemt at huske. Derfor kan det være en god idé at have friskluftsventiler i dine vinduespartier, fordi vinduerne så selv sørger for at lade den friske luft strømme ind i dit hjem. 

Det er dog ikke nok at nøjes med friskluftventiler - anbefalingen er stadigvæk at lufte ud med gennemtræk 2-3 gange dagligt i 5-10 min. Samtidig medfører friskluftventiler et varmetab, og derfor kan et godt alternativ være et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Investér i et ventilationsanlæg, når du renoverer 

Der er mange ting, du kan vælge at prioritere, når du skal renovere din bolig - men ifølge flere fagfolk og eksperter fra Realdanias projekt “Sunde Boliger” er et ventilationsanlæg et af de løsninger, der forbedrer indeklimaet mest muligt. 

Vi anbefaler derfor DUKA One, som er et ventilationsanlæg med varmegenvinding, er ventilerer din bolig24 timer i døgnet. I 70 sekunder suger systemet forurenet, fugtig luft ud og lagrer varmen i enhedens keramiske kerne. Efter 70 sekunder vender systemets motor og blæser frisk luft ind, der bliver varmet op af den keramiske kerne. Herved bliver luften konstant skiftet, hvor partikler samt fugt bliver ventileret væk, og samtidig sparer du på varmeregningen, da varmen i boligen bliver genbrugt. Vi monterer DUKA One direkte i ydervæggen, og anlægget kan blive monteret, der, hvor du har behov for det.

Læs mere her: https://dukaventilation.dk/blog/bliv-inspireret

Denne artikel er del af et tema:

Tema om energirenovering 2022

Mere fra...

11.05.2023DUKA VENTILATION

Sponseret

Den perfekte løsning til fugtig kælder. Nu med Wi-Fi!

01.05.2023DUKA VENTILATION

Sponseret

Hvilken ventilator skal jeg vælge til mit badeværelse?

25.04.2023DUKA VENTILATION

Sponseret

NYHED: DUKA SmartFan Wi-Fi - Smart Wi-Fi styret indeklima på badeværelset

08.11.2022DUKA VENTILATION

Sponseret

Har vi nok fokus på ventilation når vi energirenoverer?

13.10.2022DUKA VENTILATION

Sponseret

Lys og brændeovns hyggen kan være farlig

30.09.2022DUKA VENTILATION

Sponseret

Hvad skal der til for at få godt indeklima?