06.10.2016  |  EL  |  Branchen

Hvidovre Hospital gennemgår omfattende energioptimering

Som en del af Danmarks største ESCO-projekt bliver Hvidovre Hospital energirenoveret for i alt 163 millioner kroner. Høyrup & Clemmesen skal stå for el-entreprisen.

Om en måneds tid begynder en omfattende energioptimering af Hvidovre Hospital, som Siemens står bag. Optimeringen er en del af et såkaldt ESCO-projekt, hvor investeringerne betales af garanterede energibesparelser.

Siemens har siden 2015 gennemført analyser og planlagt processen, og nu er næste skridt selve udførelsen. I slutningen af 2018 vil arbejdet være udført, og hospitalet vil således være energioptimeret for 163 millioner kroner.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Høyrup & Clemmesen energioptimerer stor kontorbygning

”Hvidovre Hospital har et stort vedligeholdelsesefterslæb, fordi der ikke været ressourcer til at vedligeholde de tekniske installationer. Når vi er færdige med energioptimeringen, får hospitalet løftet det store efterslæb, færre driftsomkostninger og udleder mindre C02”, siger Lars Nielsen, salgsdirektør hos Siemens, om projektet.

Udskiftning af 14.500 armaturer
Virksomheden Høyrup & Clemmesen har vundet el-entreprisen i forbindelse med energioptimeringen af det 230.000 m2 store hospital. I alt skal 14.500 lysarmaturer udskiftes, mens en række intelligente belysningsanlæg skal installeres. Det oplyser Høyrup & Clemmesen på sin hjemmeside.

”Fordi tilbagebetalingstiden er lang, og entreprisesummen svarer til ambitionerne om at gøre Hvidovre Hospital grønnere, kan vi gå grundigt til værks fra starten og realisere ambitiøse energimæssige mål. Det giver en større energibesparelse og derfor også en større faglig stolthed”, siger Søren Østergaard, installationschef og partner i Høyrup & Clemmensen.

Virksomheden, som til daglig servicerer Hvidovre Hospitals el- og sikringsanlæg, har gjort brug af en lokationsbaseret planlægning og delt entreprisen op i 11 etaper. På den måde bliver det nemmere at få lysarmaturerne leveret direkte til det område, hvor der skal arbejdes i den givne etape.

Lysarmaturer med LED
Høyrup & Clemmensen har desuden været med til at projektere og designe hospitalets nye belysningsanlæg.

Læs også: Schneider Electrics ESCO-forretning skaber vækst

”Vi har lagt vægt på driftsstabilitet, optimal udnyttelse af energien, og at det skal være brugervenligt for driftspersonalet. Belysningsanlægget bygger på standardkomponenter, så det efterfølgende er enkelt at servicere,” forklarer Thomas Birch, projektleder hos Høyrup & Clemmesen.

Samtlige lysarmaturer udskiftes til lavenergi LED-armaturer, hvilket, ud over en lavere elregning, giver et bedre lysmiljø for ansatte og patienter. På gangarealerne bliver lysstyringen desuden intelligent.

El-arbejdet påbegyndes den 1. november.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere