Installatører positive overfor VE-ordning

Den nye VE-ordning bliver hilst velkommen af installatørpanelet, men da det endnu ikke er lovpligtigt at tage uddannelsen, har paneldeltagerne ikke travlt med at komme på skolebænken.

-
Månedens spørgsmål: Vil du tage uddannelsen til VE-installatør?

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer
Ja, det vil jeg helt sikkert på et tidspunkt. Men VE-ordningen er endnu ikke et lovkrav, så derfor kan det godt være, at jeg venter – også fordi virksomheden i forvejen er både KSO-, KMO-, og VPO-certificeret.

Med de generelle branche-briller på hilser jeg VE-uddannelsen velkommen, for det er vigtigt, at det ikke er hvem som helst, der laver VE-løsninger. I de senere år har der været mange på markedet, som ikke haft de nødvendige kompetencer, og dem vil jeg gerne have væk. Så principielt så jeg gerne, at ordningen blev løftet op til at være et lovkrav med det samme.

For ti år siden mente jeg, at der var for mange certificeringer på markedet, men i dag mener jeg, at det er nødvendigt, at vi har nogle ”stopprøver” i branchen, som sorterer dem fra, der ikke har den nødvendige erfaring eller de nødvendige kompetencer.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi
Vi skal måske have ”mærkatet” på et tidspunkt. Lige nu er jeg dog i tvivl om, hvorvidt det gør den store forskel, om man er VE-installatør eller ej. Vi har eksempelvis arbejdet med varmepumper i meget lang tid, så på det område har vi allerede meget stor erfaring.

Der er rigtig mange godkendelsesordninger, certificeringer og energiuddannelser på markedet, og der kommer hele tiden nye til, så jeg tror faktisk, forbrugerne har lidt svært ved at gennemskue det. Jeg tror, man skal beslutte, at vi installatører skal have én lovpligtig godkendelse per opvarmningsform, vi arbejder med, i stedet for alle mulige frivillige ordninger. Du kan selvfølgelig bruge logoerne i markedsføringen til at påstå, at du er bedre end din konkurrent, men det er jo ikke sikkert, at det er sandheden.

Jesper Knopp, Knopp VVS
Ja, det vil jeg helt sikkert. Jeg synes, at det er et godt tiltag. For når du arbejder med vedvarende energi, er det vigtigt, at du har noget erfaring og viden om, hvad du har med at gøre for at sikre, at de mulige energibesparelser bliver realiseret.

Varmepumper er jo et eksempel på, at det ikke er enkelt at arbejde med vedvarende energi. De senere år er der installeret rigtig mange varmepumper, som ikke fungerer optimalt, fordi installatøren ikke har haft den nødvendige viden.

Med et VE-certifikat sender du et signal til kunden om, at du er en installatør, der ved, hvad du har med at gøre. Og så længe det er Energistyrelsen, der står bag ordningen, så synes jeg, den har tilstrækkelig tyngde i modsætning til de nogle af de ”uddannelser”, som eksempelvis udbydes af grossister eller andre private udbydere.

 Jeg vil selv tage en VE-uddannelse for solvarme og for varmepumper.  

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

04.04.2025Inspectly ApS

Sponseret

Bliver krav i byggeriet bare kastet ud?

04.04.2025Installator.dk

Årets Varebil 2025 er kåret

04.04.2025KUDSK Service

Sponseret

Kudsk søger lejere. Er det dig?

04.04.2025Installator.dk

Trumps told kan bremse fremdriften

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup