Installatørpanelet: En god leder tør uddelegere

Uddelegering, tillid og en god omgangstone giver stærke medarbejdere, lyder det fra installatørpanelet, der giver deres opskrift på god ledelse.

Hvad forbinder du med god ledelse i installationsbranchen?

Claus Harrison, Cantor Light Design
Hovedopskriften på god ledelse er at uddelegere ansvar, så man viser tiltro til sine medarbejdere. Det handler meget om at tro på, at de mennesker, man har i sit team, yder efter bedste evne. Det har jeg selv praktiseret som leder. Hvis man får sine svende til selv at tage ansvaret for de ting, de gør, så får man nogle mere engagerede medarbejdere. Og uanset om man har ti eller 200 svende, så handler det om at give dem lov til at prøve tingene af selv.

En anden måde er at give medarbejderne nogle økonomiske gulerødder, det kan langt hen ad vejen være med til at inspirere dem. Jeg har taget en grundlæggende lederuddannelse, hvor jeg blandt andet har lært, hvor vigtigt det er at lytte til sine medarbejderne.

Læs også: Ung installatør sætter ledelse i centrum

Henrik Egemose, Egemose El & Energi
Det er svært at definere, hvad god ledelse er, men jeg prøver at holde min lederrolle på et mindre højtideligt plan. Vi tager det stille og roligt i virksomheden og har en god omgangstone, hvor vi kan tage gas på hinanden. Mit forhold til medarbejderne er meget kollegialt, og der hersker ikke det der forhold, hvor nogen føler sig hævet over de andre. Hos os finder vi fælles løsninger på tingene og mødes over en kop kaffe, hvis der er noget, der skal drøftes.

I nogle virksomheder sidder der en leder i sit stive puds, her er jeg i arbejdstøjet hver dag lige som de andre i virksomheden. Det er vigtigt for mig, at jeg også er med ude i marken og har hænderne i opgaverne, så jeg har et overblik og en føling med, hvad der sker.

Læs også: Sådan bliver du branchens bedste leder

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer
Ledelse er jo et stort område, men min vigtigste opgave som leder er at blive inspireret ude fra og indhente viden. Det hører med til at lede mine medarbejdere, at jeg kan tilføre noget nyt og er opdateret og på forkant med, hvad der sker i branchen. Den viden skal jeg ruste mine medarbejdere med, så de er i stand til at udføre deres opgaver.

Da jeg var lærling, var der kæft, trit og retning, og sådan vil jeg ikke være som leder. Jeg er diametralt modsat. Jeg er meget åben over for dialog, og alle mine medarbejdere har hver deres område, som de passer selv. Jeg blander mig kun i det omfang, som de ønsker. Jeg holder selvfølgelig øje med dem, men ellers arbejder de under frie forhold. Det giver nogle stærke, modne og videbegærlige medarbejdere.

Jeg har været på lederkursus, hvor jeg har lært en masse om det personlige og psykologiske plan, som jeg har brugt i mit daglige arbejde.

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Inspectly ApS

Sponseret

Tør du tage ansvar?

21.02.2025Installator.dk

Nulemissions-byggeri i fokus på konference

20.02.2025Installator.dk

Ladeoperatør ansætter ny topchef

20.02.2025Georg Fischer

Sponseret

GF introducerer 15 års kvalitetsgaranti for MULTI/JOINT® 3000 Plus

20.02.2025Installator.dk

Nye anbefalinger indskrænker mulighederne for grøn markedsføring

19.02.2025Installator.dk

InstallatørGruppen fortsætter opkøbene – snart også i Schweiz

19.02.2025Installator.dk

Uddannelsesreform roses fra begge sider

18.02.2025Installator.dk

Erfarne faglærte skal fastholde erhvervsskoleelever

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding