Installatørpanelet: En god leder tør uddelegere

Uddelegering, tillid og en god omgangstone giver stærke medarbejdere, lyder det fra installatørpanelet, der giver deres opskrift på god ledelse.

Hvad forbinder du med god ledelse i installationsbranchen?

Claus Harrison, Cantor Light Design
Hovedopskriften på god ledelse er at uddelegere ansvar, så man viser tiltro til sine medarbejdere. Det handler meget om at tro på, at de mennesker, man har i sit team, yder efter bedste evne. Det har jeg selv praktiseret som leder. Hvis man får sine svende til selv at tage ansvaret for de ting, de gør, så får man nogle mere engagerede medarbejdere. Og uanset om man har ti eller 200 svende, så handler det om at give dem lov til at prøve tingene af selv.

En anden måde er at give medarbejderne nogle økonomiske gulerødder, det kan langt hen ad vejen være med til at inspirere dem. Jeg har taget en grundlæggende lederuddannelse, hvor jeg blandt andet har lært, hvor vigtigt det er at lytte til sine medarbejderne.

Læs også: Ung installatør sætter ledelse i centrum

Henrik Egemose, Egemose El & Energi
Det er svært at definere, hvad god ledelse er, men jeg prøver at holde min lederrolle på et mindre højtideligt plan. Vi tager det stille og roligt i virksomheden og har en god omgangstone, hvor vi kan tage gas på hinanden. Mit forhold til medarbejderne er meget kollegialt, og der hersker ikke det der forhold, hvor nogen føler sig hævet over de andre. Hos os finder vi fælles løsninger på tingene og mødes over en kop kaffe, hvis der er noget, der skal drøftes.

I nogle virksomheder sidder der en leder i sit stive puds, her er jeg i arbejdstøjet hver dag lige som de andre i virksomheden. Det er vigtigt for mig, at jeg også er med ude i marken og har hænderne i opgaverne, så jeg har et overblik og en føling med, hvad der sker.

Læs også: Sådan bliver du branchens bedste leder

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer
Ledelse er jo et stort område, men min vigtigste opgave som leder er at blive inspireret ude fra og indhente viden. Det hører med til at lede mine medarbejdere, at jeg kan tilføre noget nyt og er opdateret og på forkant med, hvad der sker i branchen. Den viden skal jeg ruste mine medarbejdere med, så de er i stand til at udføre deres opgaver.

Da jeg var lærling, var der kæft, trit og retning, og sådan vil jeg ikke være som leder. Jeg er diametralt modsat. Jeg er meget åben over for dialog, og alle mine medarbejdere har hver deres område, som de passer selv. Jeg blander mig kun i det omfang, som de ønsker. Jeg holder selvfølgelig øje med dem, men ellers arbejder de under frie forhold. Det giver nogle stærke, modne og videbegærlige medarbejdere.

Jeg har været på lederkursus, hvor jeg har lært en masse om det personlige og psykologiske plan, som jeg har brugt i mit daglige arbejde.

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup