21.07.2017  |  VENTILATION  |  Byggeri

Nye krav om funktionstest af installationer

Nye regler i bygningsreglementet indebærer et krav om funktionsafprøvning af tekniske anlæg – et krav, der blandt andet bygger på Bygningsstyrelsens erfaringer med performancetest.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har offentliggjort nye regler i bygningsreglementet, skriver Dagens Byggeri.

Reglerne trådte i kraft 1. juli og indebærer et krav om, at belysnings-, varme-, køle- og ventilationsanlæg skal testes efter installation, og inden de afleveres og tages i brug. Formålet er at sikre, at installationerne virker som de skal.  

Kravet om funktionsafprøvning er blandt andet blevet implementeret i bygningsreglementet på baggrund af Bygningsstyrelsens gode erfaringer med brugen af performancetest. Det betyder også, at Bygningsstyrelsen har været med til at udvikle vejledningen i det nye krav om funktionsafprøvning.

”Vi er i Bygningsstyrelsen glade for, at det arbejde vi ligger i at udvikle og forbedre måden, vi bygger på, har dannet grundlag for en opdatering af bygningsreglementet”, siger Thomas Rysgaard fra Bygningsstyrelsen til Dagens Byggeri. Han fortsætter:

”Performancetest-metoden er et resultat af løbende læring ude på byggepladserne. Bygningsstyrelsens performancetest indarbejdes i alle vores udbud og angiver hvordan udbetalinger til entreprenører kobles med en dokumenteret performance i de tekniske anlæg. Opdateringen af Bygningsreglementet indeholder flere af de tekniske elementer fra Bygningsstyrelsens performancetest. Dog uden kobling til udbud, økonomistyring og juridiske vilkår”.

Læs også: Sådan udfører du performancetests

Bygningsreglementet indeholdt også tidligere krav til såkaldt indregulering og eftervisning af installationernes funktion. Men mange bygherrer oplevede stadig en ringe funktionalitet, når de tekniske anlæg var taget i brug, og det har nu fået Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at skærpe reglerne.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere