24.01.2017  |  EL  |  Energi

Sådan udfører du performancetests

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udgivet tre nye vejledninger til udførelsen af performancetest på tekniske installationer.

Når et bygge- eller renoveringsprojekt spækket med tekniske installationer står klar til at blive afleveret, skal der helst ikke være nogen problemer eller funktionsfejl. For at sikre at alt virker optimalt, kan man udføre en såkaldt performancetest af installationerne.

En performancetest af den tekniske funktionalitet kan virke kompliceret, men nu har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udgivet tre nye vejledninger med konkret information om, hvordan man performancetester og dermed forebygger problemerne.

”Performancetest er en effektiv metode til at sikre, at det færdige projekt lever op til bygherrens krav og ønsker i forhold til kvalitet. Ganske enkelt fordi bygherren fra start specificerer præcise krav til de tekniske installationer”, siger Vagn Holk, leder af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger.

Læs også: Performancetest sikrer energieffektivitet

De tre udgivelser er henvendt til både bygherrer, rådgivere og installatører, og de indeholder vejledning til performancetest af henholdsvis fjernvarmeanlæg, naturgasanlæg og ventilationsanlæg.

Vejledningerne indeholder blandt andet målemetoder, tjeklister og testbeskrivelser. De er målrettet etagebyggeri, men kan med lidt tilpasning også benyttes til andre typer af større bygninger.

Find de tre nye vejledninger til performancetest her.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere