02.08.2017  |  EL  |  Belysning

Nyt lys giver udstillingshallen på Egeskov Slot nyt liv

Belysningen i Egeskov Slots udstillingshal er blevet fornyet, så loftshøjden på 17 meter nu fremstår mere markant.

I udstillingshallen på det fynske Egeskov Slot bliver biler og flyvemaskiner nu set i et helt andet lys. Og det var en belysningsopgave, som har været ud over det sædvanlige.

På slottet havde man et ønske om, at hallen skulle åbne sig, når man trådte ind, så den imponerende trækonstruktion blev vist frem. Det skulle give en følelse af at træde ind i en katedral – sådan blev billedet beskrevet. Derfor blev sourcing- og servicevirksomheden Solar kontaktet af elektrikeren, som havde brug for hjælp.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den primære opgave var at få lyst træspærene i loftet op. For med 17 meter til loftet mente slottet ikke, at besøgende fik oplevelsen af, hvor stor og flot hallen egentlig var.

”Fordelingen af lyset var det første, vi tog fat på”, fortæller belysningskonsulent hos Solar, Martin Frederiksen.

Mere glød i træet
Udfordringen var at skabe mere glød i træet samt indirekte belysning og ikke punktbelysning. Og det var ikke helt let at ramme første gang. Der blev lavet flere prøveopsætninger med forskellige lysfordelinger og farver i lyset, inden slottets ejer var tilfreds.

”Ovenlysvinduerne, som var i hallen, blev lukket til, så det kun var det kunstige lys, som skulle skabe miljøet”, forklarer Martin Frederiksen.

Amarturerne blev monteret cirka fem meter fra gulvhøjde. Men oven over var der stadig 12 meter, som skulle lyses op. 

Om belysningen

  • Specialfremstillet armatur med en varmere glød, 2.700 Kelvin, med en ekstra kraftig farvegengivelse af rød samt special-lysfordeling
  • Lukkede armaturer for nemmere rengøring, da de ligger opad på bjælkerne
  • Solar Light-spots med blændingsfilter for minimal blænding 

Blændede spots
Næste opgave var at lyse udstillingen op. Her blev der sat blændingsfilter på alle spots, så folk ikke bliver blændet, når de kigger op på flyvemaskinerne i loftet.

”Nu har de en fleksibel effektbelysning, hvor de selv kan justere lyset og ramme netop det, de ønsker, efterhånden som udstillingen ændrer sig i takt med årstiden”, siger Martin Frederiksen om det færdige projekt.

Den nyrenoverede hal stod klar i marts.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere