24.07.2017  |  VVS  |  Branchen

Nyt system skal gøre det nemmere for virksomheder at anmelde arbejdsskader

I fremtiden skal det være nemmere for virksomheder at anmelde en arbejdsulykke. Derfor har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i samarbejde med Arbejdstilsynet og ATP udviklet det nye anmeldelsessystem EASY.

I fremtiden bliver det nemmere for virksomheder at anmelde en sag, hvis deres ansatte kommer ud for en arbejdsulykke.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet på deres hjemmeside, hvor de henviser til et nyt anmeldelsessystem kaldet EASY, der blev lanceret i juni.

Læs også: Teknikentreprenør udvikler sikkerhedsapp

Det nye system, som er udviklet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Arbejdstilsynet og ATP, er mere brugervenligt og stabilt end det forhenværende, og så skal det blandt andet bidrage til, at flere arbejdsulykker bliver anmeldt korrekt.

Nyt system skal sørge for korrekte anmeldelser
Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er det afgørende, at det nye system kan hjælpe virksomhederne med at anmelde arbejdsulykker korrekt.

Ellers kan det i sidste ende få betydning for den tilskadekomne, hvis ikke der bliver givet en berettiget erstatning:

”Vi ved, at mange virksomheder i dag ikke anmelder deres arbejdsulykker. Faktisk bliver knap halvdelen af alle arbejdsulykker ikke anmeldt i Arbejdstilsynet – og det er et problem”, siger Troels Lund Poulsen og fortsætter:

”Jeg forventer, at det nye system vil bidrage til at bringe omfanget af underanmeldelser ned. Det sker ikke ved et fingerknips, men det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Samtidig er vi ved at nedsætte et ekspertudvalg, som skal gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen og bidrage til, at vi helt generelt får forebygget ulykker på danske arbejdspladser”.

Læs også:App holder styr på nye elsikkerhedsregler

Det nye EASY-system hjælper virksomhederne med at anmelde arbejdsulykkerne korrekt til myndighederne og forsikringsselskaberne. Det er designet med fokus på brugervenlighed og kan tilpasses den enkelte virksomheds behov.

Derudover er det nye system knyttet op på virk.dk og bygger på mere tidssvarende teknologi end det gamle system, der har været brugt siden 2003.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere