29.03.2012

Sortimo lancerer ny letvægtsindretning til varebiler

En ny produktserie fra Sortimo reducerer vægten med op til 40 procent på fastmonteret indretning til varebiler, hvilket har krævet højtspecialiseret ekspertise fra førende forskere inden for fiberkomposit.

Sortimos nye Globelyst C-serie, der er fremstillet af fiberkomposit-materiale, er nu på vej i produktion og kommer efter planen på det danske marked efter sommerferien. Globelyst er Sortimos navn på den produktserie, der udgør virksomhedens individuelle løsninger til indretning af varebiler, som Sortimo har produceret og monteret for sine kunder siden 2004. Der er flere fordele ved det nye materiale – først og fremmest er vægten reduceret med op til 40 procent i forhold til tidligere produkter på markedet.

Sortimo lancerede i slutningen af januar nyheden ved en event på virksomhedens hovedsæde i Zusmarshausen i Sydtyskland, hvor gæster fra hele verden var indbudt til at se det nye produkt og høre om det udviklingsarbejde, der ligger bag Globelyst C.

Flere fordele ved Globelyst C
Ved eventen blev der demonstreret flere fordele ved den nye Globelyst C-serie. Ud over en lettere vægt er fiberkomposit-materialet bedre til at modstå oliespild og ætsende stoffer. Styrken og bøjeligheden blev også fremhævet ved virksomhedens demonstration.

Globelyst C supplerer Sortimos Globelyst M-serie, der kom på markedet i august 2011. Globelyst M er baseret på en aluminiumskonstruktion, der ifølge Sortimo er den letteste på markedet. Konstruktionen giver mulighed for at integrere hylder, skuffer, bokse og kufferter i forskellige varianter efter behov. Farverne er holdt i gråhvid og blå.
 

Fakta om Sortimo

· Sortimo producerer og monterer skræddersyede løsninger til indretning af varebiler.
· Sortimo blev grundlagt i 1973, hvor grundlæggeren Herbert Dischinger udviklede en sortimentskasse med fleksible, flytbare indvendige bokse.
· Globelyst-serien blev lanceret i 2004, og i dag producerer Sortimo mere end 2.000 forskellige dele til varebilsindretning.
· Sortimo beskæftiger 840 medarbejdere globalt, heraf 500 i hovedkvarteret i Sydtyskland.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sortimo betræder ukendt territorium
Ifølge Sortimos CEO Reinhold Braun, der ikke tøver med at kalde Globelyst C for revolutionerende, betræder Sortimo et uudforsket område inden for bilindretning ved at være den første producent, der lancerer en masseproduktion af fiberkomposit-materiale. Fremstillingsprocessen er kompleks og Sortimo har fået assistance af førende tyske forskere inden for fiberkomposit. For eksempel satser man også på at kunne bruge materialet til højspændingsmaster, da fiberkomposits styrke og fleksibilitet ikke får masterne til at knække sammen som tændstikker, som man har set det under is-storme i Nordamerika.

”Selv om fiberkomposit er betydeligt dyrere end metal- og plasticdele, har Sortimo valgt at investere i en fremtidssikret teknologi,” siger Reinhold Braun, der agter at holde den dyrere pris i ave ved at have et stramt leanfokus på fremstillingsprocessen.

Sortimos nye fabriksafsnit til fremstillingen af fiberkomposit har kostet 10 millioner euro.

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere