undersøgelse

Branchen

Håndværkerfradrag giver flere lærlingerelaterede opgaver

Hvis håndværkerfradraget videreføres med frit valg mellem alle håndværkerydelser, vil der blive plads til flere lærlinge. Det vurderer mere end hver tredje virksomhed, som Dansk Byggeri har spurgt i en nylig undersøgelse.

Branchen

Den teknologiske udvikling vender op og ned på elektrikeres hverdag

I elbranchen er man generelt positiv over for den teknologiske udvikling, men efterlyser mere ansvar og initiativ fra arbejdsgiverne. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk El-Forbund.

Branchen

Installatører vil ansætte flere lærlinge for at lette rekruttering i fremtiden

Der mangler hænder i installationsbranchen, og det skal der gøres noget ved, mener installatørerne, der selv vil tage ansvar ved at hyre flere lærlinge. Det viser ny Tekniq-undersøgelse.

Indeklima

Genvex: Voksende efterspørgsel på ventilation

Behovet for en forbedret luftkvalitet samt skrappere ventilationsregler har fået efterspørgslen på ventilationssystemer til at stige, viser en undersøgelse fra Genvex.

Energi

Grøn energi skal være billig

Danskerne vil gerne skifte deres olie- og naturgasfyr ud med grønne alternativer, men kun hvis alternativerne er billige, og der kan spares på varmeregningerne. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov.

Branchen

Sådan skal installatørers rekrutteringsproblemer løses

Kampen om arbejdskraft vokser de kommende år, men de danske installatører har løsningerne klar, viser en undersøgelse fra Tekniq.

Indeklima

Indeklimaet i danske klasseværelser er stadig for dårligt

I mange danske klasselokaler står det skidt til med indeklimaet. På trods af store investeringer på området er der i over halvdelen af tilfældene for meget CO2 i lokalerne, viser en ny undersøgelse fra DTU.

Belysning

En ud af seks danskere holder fast i glødepærer

Selv om der er kommet mange nye muligheder for belysning på markedet i de senere år, foretrækker 16 procent af danskerne stadig glødepærer, viser undersøgelse.

Sanitet

Renoveringsprojekter af badeværelser har masser af mersalgspotentiale

En ny undersøgelse viser, at danskerne gerne vil have renoveret badeværelset, men frygten for et uoverskueligt byggeprojekt holder mange tilbage.

Mænd og kvinder har forskellige krav til energirenoveringer

Både mænd og kvinder er med til at beslutte, om deres bolig skal opgraderes med en omgang energirenovering. Det fastslår energivejlederne i en undersøgelse om markedet for energibesparelser. Men de oplever samtidig, at kvinder har andre krav til energirenovering end mænd.

Branchen

Tre fjerdedele i byggeriet er omfattet af en sundhedsordning

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri benytter de ansatte i byggebranchen sig i stigende grad af sundhedsordninger. Således er næsten tre fjerdedele af de ansatte i byggeriet omfattet af en sådan.

Branchen

Håndværksrådet: Boligjobordningen sikrer os mod sort arbejde

Uden den svenske boligjobordning ville 13 procent af det indberettede håndværksarbejde i Sverige være udført sort, viser ny undersøgelse fra Skatteministeriet. Derfor skal vi holde fast i – og udvide – ordningen, mener brancheorganisationen Håndværksrådet.

Branchen

BedreBolig-rådgivning giver husejere lyst til at renovere

En nylig undersøgelse, foretaget af NIRAS for Energistyrelsen, viser, at BedreBolig-rådgivning inspirerer husejere til at foretage en mere energirigtig og effektiv renovering.

El- og VVS-installatører er de mest positive i byggeriet

El- og VVS-virksomhederne ser meget lyst på fremtiden sammenlignet med de andre af byggeriets brancher. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Virksomhedsdrift

Forbrugerne forventer faglig ekspertrådgivning af installatøren

Installatøren skal ikke kun installere, men også bruge sin faglighed og rådgive, når beslutninger om et nyt badeværelse skal tages, viser ny undersøgelse.

Branchen

Deloitte: Tilfredshed med landets håndværkere

Danske forbrugere er glade for landets håndværkere, viser undersøgelse. Og det er blandt andet finanskrisens fortjeneste, mener Deloitte-partner.

Branchen

Installationsbranchen vil tage flere lærlinge

En medlemsundersøgelse fra Tekniq viser, at installatører er klar til at ansætte flere lærlinge i 2016, end de gjorde i 2015. Det glæder brancheorganisationen, der dog stadig forventer, at andre brancher også vil løfte deres del.

Branchen

Installatører: Det er svært at rekruttere arbejdskraft

I takt med at el- og VVS-installatører får mere at lave, bliver det tydeligt, at branchen mangler arbejdskraft. Det er budskabet i en ny undersøgelse, Tekniq har foretaget blandt organisationens medlemmer.

Derfor falder interessen for energirenovering

Interessen for energirenovering er faldende. Årsagerne er blandt andet trængt privatøkonomi og frygt for stigende skatter og afgifter. Det fastslår en ny undersøgelse.

Intelligente termostater er en sjældenhed i Danmark

Ganske få danske hjem har installeret elektroniske termostater, som automatisk kan sænke temperaturen om natten, eller når husets beboere er på arbejde. Det viser en undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for Danfoss.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere