12.09.2023  |  VVS  |  Varmeanlæg

Øget interesse for energibesparelser hos boligselskaber

Indhold fra partner Hvad er dette?

Interessen for energibesparelser og -optimering er øget hos de danske boligselskaber. Det mærkede Belimo på forårets VVS’23-messe, hvor flere boligselskaber spurgte efter mulighederne med Belimo Energiventil MID. Energiventil MID kan nemlig optimere både

Behov for energioptimerede installationer

Energiprisernes udsving og stigninger i de seneste par år har øget interessen for at optimere energiforbruget. Samtidig er det en vigtig faktor i mange virksomheders grønne profil. Det gælder også boligselskaber, der har ansvaret for, hvor godt varmeinstallationerne udnytter energien for en lang række beboere. Én ting er at forsøge at forbedre beboernes energivaner, noget andet – og mindst lige så effektivt – er at optimere installationerne, og derved effektivt reducere energiforbruget. Det er her, Belimo energiventil MID gør en stor forskel.

Energiventil MID sikrer optimal varmeudnyttelse

Ventilen regulerer ud fra varmeudnyttelsen – forskellen på temperaturen i fremløbs- og returløbsvandet (delta-T) – og det sikrer, at der ikke løber uudnyttet varme gennem systemet. Hvis vekslerne ikke kan nå at udnytte varmen i vandet, hjælper det ikke blot at lede mere varmt vand hen over dem. Det giver kun uudnyttet varme og spild af pumpeenergi. Men det undgår boligselskaberne med Belimo energiventil MID – og jo flere installationer og boliger, der får energiventil MID, jo større bliver energibesparelsen. Hver dag.

Pålidelige data til varmeafregning – spar en varmemåler

Samtidig giver Belimo Energiventil MID pålidelige data om energiforbruget, som boligselskaber kan bruge til at afregne varmeforbrug med deres lejere. Den termiske energimåler – som er med til at regulere energiforbruget – er så præcis, at den er certificeret med EN 1434/MID. I praksis betyder det, at den erstatter en varmemåler. Data leveres fra ventilen via en cloud-løsning, og det gør tallene nemme at integrere i boligselskabets økonomisystem og afregning af varmeforbrug med beboerne.

En enklere installation med færre komponenter

Installationen bliver samtidig mere simpel og overskuelig. Både ved at varmemåleren kan undværes, når ventilen leverer forbrugsdata, og samtidig er Belimo energiventil MID dynamisk, så der er ikke behov for afbalanceringsventiler og kontrolventiler. Det betyder også, at der er mange timer at spare ved installationen – både fordi der er færre komponenter, og fordi der ikke skal bruges lang tid på at afbalancere og indregulere anlægget. Det klares nemt og automatisk, når ventilen indstilles.

Flere fordele for boligselskaber og bygningsejere

Få mere at vide om, hvordan Belimo energiventil MID er en dobbelt gevinst for boligselskaber og ejere af andre små og store installationer på belimo.dk/termisk-energimaler – eller hør mere hos Belimo: på tlf. 86 52 44 00 eller på info@belimo.dk.

Mere fra Belimo A/S

Belimo A/S

www.belimo.dk

Schweizisk kvalitet og teknikDansk know how og lune Belimo A/S har siden 1981 været uafhængig dansk agent for Belimo AG i Schweiz. Det giver os en hel unik position på markedet. Vi råder over produkter fra en af verdens mest respekterede leverandører med mere end 1.100 ansatte fordelt på 30 lande og en årlig produktion på ca. 4,5 mio. motorer. Samtidig er vi et selvstændig dansk tea…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere