07.06.2018  |  EL  |  Branchen

100 års jubilæum i SIF Gruppen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Tilbageblik til SIF Gruppens femte årti, 1958 til 1968

3. generation indtræder i familievirksomheden

I dette årti arbejdes der fortsat på udvikling af det eksisterende kundesegment hvilket betyder at virksomheden løbende får flere og flere opgaver for Gentofte Kommune, hvor blandt andet el-entreprisen på udvidelse og ombygning af Mariebjerg Krematorie vindes i 1959. Samme år bliver Ole Kristiansen udlært og Willis søn, Peter Willi Nielsen kommer i lære som den niende lærling i virksomhedens historie. Med Peters indtræden i virksomheden, er medarbejderantallet nu oppe på 10.

”SIF” bliver kaldenavnet

I forbindelse med stigningen af opgaver for Gentofte Kommune, begynder arkitekter og ingeniører hos kommunen at skrive ”SIF” på rekvisitionerne, da de ikke gad skrive det lange navn ”Skovshoved Installationsforretning”. ”SIF” bliver derfor også hurtigt kaldenavnet, hvilket dog giver lidt udfordringer med nogle medlemmer i bestyrelsen for Skovshoved Idrætsforenings fodboldafdeling, som ikke bryder sig om denne navnelighed. Men disse uenigheder aftager gradvist og de to SIF’er har siden været navnesøstre med tætte relationer.

Den første servicevogn bliver model for det første logo.

I sommeren 1960 anskaffes den første rigtige servicevogn, et VW ”Rugbrød”, og her bliver kimen til det første logo lagt, da bogstaverne SIF formes efter fronten på bilen. Servicevognen var bordeaux med hvide og grå bogstaver, og logoet på fronten var på denne første servicevogn udført i grå nuancer. Med anskaffelsen af servicevognen, forøgedes den radius der arbejdes inden for, men den primære aktivitet fandt stadig sted inden for området Gentofte Kommune. Nogle af opgaverne omfattede blandt anden belysning for kommunen på de skøjtebaner, som om vinteren blev anlagt på Skovshoved Idrætsforenings tennisbaner, samt tilsvarende belysning til skøjtebaner på HIK’s tennisbaner ved Hellerup Havn og på Øregård Parkens sø. Medarbejderstaben udvides med endnu en svend og en ny lærling.

Ingen tresser opsving til SIF, men udviklingen fortsætter alligevel

I 1961 fortsætter udviklingen i et roligt tempo inden for det eksisterende kundesegment som ikke udvidede sig væsentligt. Undervejs bød der sig nogle muligheder for nytænkning og vækstpotentiale, men i dette årti blev der i virksomheden gået lidt med livrem og seler, og virksomheden fik derfor ikke voldsomt meget ud af opsvinget i de glade tressere. En af de opgaver som SIF deltager i, er ombygningen af Skovshoved Bank som udvider og inddrager butikslokalet ved siden af. Skovshoved Bank var en filial af Ordrup-Charlottenlund Bank som en af den unge Peter W. Nielsens oldefædre, Apoteker Bauer Petersen, i sin tid var med til at stifte.

I 1962 udfører SIF den første reparation af et kabel til et trafiksignal, med de helt nye epoxy kabelmuffer. Bilparken udvides med endnu et VW ”Rugbrød” så virksomheden nu disponerede over to servicevogne. Den nye servicevogn var hvid, og logoet fik sin første røde farve suppleret med el-mærket i blåt. Samme år får virksomheden også sin første Contex regnemaskine.

1963 omlægges fodboldbanerne i Skovshoved Idrætsforening og der udføres igen ny belysning på banerne. Året afsluttes med at den unge Peter W. Nielsen nytårsaften får sit svendebrev. I 1964 kommer der lidt gang i udviklingen hvor butikken flyttes til Skovshoved Hotel, hvor den gamle grøntforretning bliver overtaget. Der indrettes nu værksted og kontor i den gamle butik.

I 1965 er to af årets interessante opgaver deltagelsen i indretning af beskyttede værksteder for handikappede, i Vejvæsenents store gamle kontor- og lagerbygning på Teglgården, samt etableringen af elinstallationer til 5 pølsevogne i Gentofte kommune. Pølsevognene blev drevet af Gentofte Børnevenner. 

Det tredje Rugbrød anskaffes, SIF får politibeskyttelse og vinder udbud med den rigtige pris

Selvom det går langsomt, fortsætter udviklingen, og i forbindelse med opgaverne for Gentofte Kommunes Vejvæsen og NESA, anskaffes i 1966 yderligere et VW ”Rugbrød” denne gang med en stige monteret på taget, der kunne rejses og anvendes i forbindelse med reparation af trafiksignaler og vejbelysning. 1966 var også året hvor den sidste del af Københavns elforsyning blev omlagt fra jævnspænding til vekselspænding, næsten 60 år efter at Skovshoved fik vekselspænding.

SIF deltog i 1966 i omlægning af kabling i ejendomme i Sundevedgade på Vesterbro. Denne omlægning var dog ikke helt problemfri, idet en mindre del af arbejdet måtte udføres under politibeskyttelse, da en lejlighed i tredje baggård var udlejet i syvende led, til bordel. Alfonserne var ikke glade for svendenes og lærlingenes tilstedeværelse i baggården. Samme år var Mesterlodden under udbygning og der blev udført elinstallationer i en nybygning til VVS firmaet J.A. Petersen. Bygningen blev senere overtaget af Brd. Jeppesen.

I juni måned 1966 består Peter W. Nielsen eksamen som Elinstallatør, og i november indkaldes han til søværnet. Dette forhindrer ham dog ikke i at arbejde og udregne tilbud i weekenderne, når han i rekruttiden er hjemme i Skovshoved. Som det sidste tilbud Peter regner efter de gamle regler i 1967, hvor Elinstallatørforeningen ”Protektor” udregnede en pris, og det firma der kom nærmest denne pris fik opgaven, vinder SIF opgaven på elinstallationer i et nyt hjemmeværnsdepot ved brandstationen. Peters pris var 22 kr. over den af Protektor udregnede pris. Der var to virksomheder der var billigere og lavede en farlig støj, men da det var nærmeste pris der var afgørende, var der ikke meget de kunne gøre ved det. I forbindelse med etablering af Vejvæsnets nye plads på Vinagervej, udføres de første installationer til pladsbelysning.

Et år med 50 års jubilæum, kopimaskine og krympefleks

1968 er året hvor virksomheden kan fejre endnu en milepæl med afholdelse af 50 års jubilæet. Desværre eksisterer der ingen billeder fra jubilæet, da disse ved en senere flytning gik tabt. På jubilæumsdagen var der 14 medarbejdere ansat i virksomheden. Samme år får SIF sin første kopimaskine til ”våde kopier”, så der kunne tages kopier af A4 tegninger mv. og der udføres elinstallationer i en ny bygning for arkitekt Acton Bjørn på Bloksbjærget, som var det første hus der fik installeret et US central støvsugningssystem. Idrætsforeningen får det år en ny tennishal hvor SIF naturligvis står for elinstallationerne, og SIF udfører den første reparation af trafiksignaler, hvor krympefleks anvendes til splejsning af synkronkabler til styring af trafiksignaler.

Lancering af nye stikkontakter og afbrydere

I dette årti blev stikkontakter og afbrydere, der hidtil var enten hvide, sorte eller brune, lanceret i lysegrå som moderne tangent fra LK og som ”en-tryk” Fra Nordisk Elektricitetsselskab.

Historiske begivenheder som senere får betydning for den virksomhed som SIF Gruppen er i dag.

I 1964 starter Elinstallatør Jørgen Holmstrøm Hansen virksomhed på Bagsværdvej 82 i Lyngby og to år efter starter og Elinstallatør Mads Hansgaard som selvstændig elinstallatør på Frederiksberg. Disse to virksomheder kommer senere til at spille en væsentlig rolle for SIF Gruppens udvikling og vækst.

I verden omkring os

I 1961 bliver den sovjetiske kosmonaut Jurij Gagarin det første menneske i rummet da han i april bliver sendt afsted med Vostok 1. Herefter tager den teknologiske udvikling et tigerspring da Præsident Kennedy i 1963 proklamerer at inden udgangen af dette årti, vil den første amerikaner sætte sine ben på månen, og dermed sætter hele USA’s storindustri på opgaven, uden økonomiske begrænsninger. Så rammer Cuba krisen og Kennedy myrdes samme år. Alt imens indføres OMS i Danmark og i 1964 mister vores Lille Havfrue for første gang sit hoved.  I 1967 ændres OMS til MOMS og der indføres postnumre i Danmark. I ’68 breder studenteroprøret, der er startet i Paris, sig fra Københavns Universitet til de øvrige universiteter og lægger grunden til det der senere blev kendt som ”68 generationen”

Mere fra SIF Gruppen A/S

SIF Gruppen A/S

http://www.sif.dk/

Vi rådgiver om, installerer og servicerer tekniske løsninger.SIF Gruppen er grundlagt af elinstallatør Peter Nielsen. Han blev i 1904, efter endt uddannelse til el- installatør, ansat ved NESA og var med til at opføre ”Skovshoved værket”, verdens første elværk der leverede 220/380V vekselstrøm, samt elektrificeringen af Nordsjælland. I 1918 forlod han NESA og startede Skovshoved Instal…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere