100 års jubilæum i SIF Gruppen

Tilbageblik til SIF Gruppens sjette årti, 1968 til 1978

Et stormfuldt årti for SIF

I 1969 bliver Skovshoved Hotel solgt, i første omgang til nedrivning. Der bliver dog ikke givet tilladelse til nedrivningen, men i stedet igangsættes arbejdet med at udarbejde en bevaringsplan for Skovshoved. Selvom hotellet alligevel ikke skulle nedrives, stod det dog hurtigt klart at virksomheden måtte se sig om efter et andet lokale. I forbindelse med den renovering af hotellet, der herefter igangsættes, udfører SIF el-arbejdet.

Et årti med mange innovative løsninger for kunderne

I dette årtis første år udfører virksomheden installation til E17 fodgængertavler, med underboring med et specielt bor til vejunderføring, der udføres igen ny belysning på fodboldbanerne i Skovshoved Idrætsforening, og der udføres elinstallationer i forbindelse med ombygningen af Skovshoved Kirke, der blandt andet får et nyt orgel.

I 1970 udføres en speciel belysning, for Dansk Badminton Forbund. Belysningen skulle kunne transporteres rundt til forbundets arrangementer. Der havde fra elitespillerne været kritik af belysningen i de forskellige haller og de ønskede en belysning som den der anvendtes ved All England mesterskaberne. Det var en moderne udgave af denne der blev lavet. Det er også i 1970 at SIF, i en villa på Dalsgårdsvej, laver den første elvarmeinstallation i Danmark med tyristorstyring. Tyristorstyringen blev importeret fra Erni & Co i Schweitz, virksomhedens internationale samarbejdspartner igennem Ordrupbanen.

I 1972 får Skovshoved Havn som den første havn installeret stikkontakter ved hver bådplads, Der må, for at kunne udføre installationen, indhentes speciel tilladelse fra Elektricitetsrådet, for at sidestille havne med campingpladser. I 1974 udføres der også installation af stikkontakter til bådpladserne på Hellerup Havn.

Virksomheden flytter til Strandvejen 242

I 1970 kommer Installationsfirmaet Waldemar Jensen på Jægersborg Allé til salg, og den unge Peter Nielsen prøver at overtale Willi og Jytte til, at gå i forhandling om at overtage virksomheden. Willi og Jytte ønsker imidlertid stadig ikke at virksomheden skal forlade Skovshoved. Willi og Jytte vælger i stedet, sammen med Peters lillebror Lars, at købe ejendommen på Strandvejen 242 i Skovshoved, hvor der tidligere havde været købmandsbutik, for at indrette lampebutik her. Til ejendommen medfulgte en gammel lagerbygning i gården som skulle renoveres og benyttes til lager og værksted. I 1972 er faciliteterne på Strandvejen 242 endelig helt klar og butik, værksted og lager flyttes over på den anden side af Strandvejen til de nye lokaler. Året før indflytningen bliver Peter far til Ulrik Benzon Nielsen.

Peter Nielsen vil fokusere på udvikling og SIF bliver aktieselskab

Peter Nielsen som ser store muligheder for udvikling af virksomheden ærgrer sig over forældrenes manglende visioner, og oplever at de nærmest forsøger at undgå de mange udviklingsmuligheder. Han gør det derfor klart for familien, at enten bliver virksomheden et aktieselskab,hvor der skal arbejdes med fokuseret forretningsudvikling, eller også forlader han SIF. Dette medfører at virksomheden i 1973 bliver et aktieselskab hvor Jytte og Willi Nielsen erhverver hver 49,5% af aktierne og Peter Nielsen 1%. I denne forbindelse bliver K.G. Jensen virksomhedens revisor. Ved virksomhedens første regnskabsaflæggelse, som i dette tilfælde dækkede over en periode på 16 måneder, havde virksomheden en omsætning på 2,3 millioner.

Den første store krise rammer SIF

Umiddelbart efter at SIF bliver et aktieselskab indleder Peter forhandling om overtagelse af Hellerup Elektrikeren, men Jytte og Willi er ikke med på ideen. Overtagelsen ryger derfor i vasken da Peter ikke selv kan skaffe kapital nok. I 1975 rammes virksomheden så af en alvorlig krise. Fra den ene dag til den anden trækker Willi sig tilbage og forlader både hjemmet og virksomhed og flytter til Møn. Da Willi ikke havde forberedt denne tilbagetrækning, gav det store problemer, idet han trak likviditet ud af virksomheden og samtidig ønskede Jytte ikke længere at være samarbejdsvillig omkring den videre drift. Eftersom Willi trak kapital ud af virksomheden, valgte banken at lukke for kreditten. Det lykkedes dog Peter ved hårdt arbejde og taktiske manøvrer at overvinde krisen. Samme efterår anskaffes det første EDB-anlæg, et Burroughs 2000. Tidspunktet for dette var bestemt ikke helt optimal, men aftalen var indgået allerede før sommerens krise opstod. Ved regnskabsårets afslutning havde virksomheden opnået en omsætning på 2,1 million, og medarbejder antallet var nu oppe på 18.

En strategiplan tager form og sættes i værk

Peter Nielsen, der nu driver virksomheden, igangsætter i 1976 den første strategiplan omkring udflytningen fra Skovshoved, og afslutter året med 19 medarbejdere og en omsætning på 2,6 millioner. I 1977 føres første del af strategiplanen ud i livet med etablering af butik i det tidligere ”Skaftes Konditori” på Ordrupvej 78 B. I forbindelse med etableringen af butikken indledes, efter nogen tid, forhandling om overtagelse af Elinstallatør Børge Christensen, der havde butik og installationsfirma på den modsatte side af Ordrupvej. Inden åbningen af butikken i november var overtagelsen en realitet, og Børge og hans søn Palle fortsatte i SIF. Året afsluttes med 23 medarbejdere og en omsætning på 3,3 millioner.

I 1978 ansættes virksomhedens første kontorelev, og den tidligere revisor udskiftes med C. Jespersen, der senere bliver til KPMG og derefter EY. I forbindelse med dette revisorskift indledtes en større ombygning af C. Jespersens kontorer på Nørre Vold. Ved udgangen af dette årti talte virksomheden 24 ansatte, hvoraf 5 var lærlinge. Omsætningen lød på 4,8 millioner.

Årtiets øvrige milepæle

1969 var det såkaldte skattefrie år, hvor der blev lagt op til kildeskattens indførelse i 1970. I forbindelse med overgangen fra bagudbetaling til løbende acontobetaling, blev lønindkomst optjent i 1969 fritaget for beskatning, hvilket gav danskerne mulighed for at spare op til hus, lejlighed eller ny bil. 1969 var også året hvor det første menneske satte sine ben på månen med Apollo 11. Med Apollo rumprogrammet var hele den teknologiske udvikling vi lever med i dag, sat i gang i et hidtil uhørt tempo. I 1973 træder Danmark ind i det Europæiske fællesmarked EF og samme år finder München-massakren på israelske sportsfolk sted under Sommer-OL i München. 1973 udgår 1 og 2 øre og i 1974 rammer den første oliekrise, hvor al reklamebelysning skulle slukkes, der udstedes forbud mod julebelysning og indføres bilfrie søndage, idet prisen på benzin stiger til astronomiske 2 kr. I 1975 indføres HFI afbryderen som lovpligtig ekstra beskyttelse, og i juli 1977 sker ”Det grusomme” 25 timers strømsvigt i New York, der udløste et orgie af plyndringer og ildspåsættelser. I de 25 timer, New York var uden strøm, foretog politiet 3800 arrestationer, og der skete skader for milliarder af kroner. En sådan begivenhed understreger, som andre efterfølgende strømsvigt, vigtigheden af en stabil elforsyning. Særligt i en verden hvor alt efterhånden kræver strøm og adgang til netværk.

05.08.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

Som led i SIF Gruppens strategi, har vi for nyligt udvidet med endnu en kompetence

24.07.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

''Corona boostede vores udvikling''

28.05.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

SIF Gruppen vinder rammeaftale med ATP Ejendomme

14.05.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

Ny medarbejderapp skal styrke SIF-ånden

18.01.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

Emil er Danmarks Bedste Elektrikerlærling

15.01.2020SIF Gruppen A/S

Sponseret

SIF Gruppens lærling til Olympiade