01.06.2018  |  EL  |  Branchen

100 millioner IoT-enheder risikerer hackerangreb

Et gigantisk antal IoT-enheder i smarthomes er i fare for hackerangreb. Ifølge et sikkerhedsfirma kan angribere få adgang til IoT-enhederne via Z-Wave-protokollen.

Mere end 100 millioner IoT-enheder er særligt udsatte for hackerangreb, hvor angribere kan tilgå enhederne gennem Z-Wave-protokollen, skriver mediet version2.dk. Ifølge sikkerhedsfirmaet Pen Test Partners, der har opdaget sikkerhedsbristen, drejer det sig primært om IoT-enheder i smarthomes. 

Z-Wave-protokollen er en trådløs radiofrekvens-teknologi, der primært bruges til at parre og fjernstyre enheder fra op til 100 meters afstand. Det kan være IoT-enheder til kontrol af lys, sikkerhedssystemer, ventilation, termostater, vinduer og låse.

Læs også: Ny app gør det nemt at holde øje med køle- og varmeforbruget

Kort fortalt drejer balladen sig om, at hackere kan få adgang via en forældet standard, som stadig er tilgængelig på de mange millioner IoT-enheder.   

Da IoT-enhederne som regel ikke har interfaces, der kan advare om hackerangreb, vil brugerne ikke få besked om, at deres enheder enten er blevet eller forsøgt hacket, skriver version2.dk. 

- EST
 

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere