01.06.2018  |  EL  |  Branchen

100 millioner IoT-enheder risikerer hackerangreb

Et gigantisk antal IoT-enheder i smarthomes er i fare for hackerangreb. Ifølge et sikkerhedsfirma kan angribere få adgang til IoT-enhederne via Z-Wave-protokollen.

Mere end 100 millioner IoT-enheder er særligt udsatte for hackerangreb, hvor angribere kan tilgå enhederne gennem Z-Wave-protokollen, skriver mediet version2.dk. Ifølge sikkerhedsfirmaet Pen Test Partners, der har opdaget sikkerhedsbristen, drejer det sig primært om IoT-enheder i smarthomes. 

Z-Wave-protokollen er en trådløs radiofrekvens-teknologi, der primært bruges til at parre og fjernstyre enheder fra op til 100 meters afstand. Det kan være IoT-enheder til kontrol af lys, sikkerhedssystemer, ventilation, termostater, vinduer og låse.

Læs også: Ny app gør det nemt at holde øje med køle- og varmeforbruget

Kort fortalt drejer balladen sig om, at hackere kan få adgang via en forældet standard, som stadig er tilgængelig på de mange millioner IoT-enheder.   

Da IoT-enhederne som regel ikke har interfaces, der kan advare om hackerangreb, vil brugerne ikke få besked om, at deres enheder enten er blevet eller forsøgt hacket, skriver version2.dk. 

- EST
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere