25.10.2021  |  EL  |  Intelligente installationer

16 lysgrupper til styring i flere rum ad gangen: APC10 DALI-2-tilstedeværelsessensor, i COMPACT-serien fra ESYLUX

Indhold fra partner Hvad er dette?

ESYLUX udvider nu compact-serien med nye intelligente APC10 tilstedeværelsessensorer i DALI-2 standarden. De har en integreret styreenhed samt en indbygget DALI-bus strømforsyning og kan styre op til 16 lysgrupper.

Integreret Application Controller til op til 16 grupper 

APC10-tilstedeværelsessensorerne reducerer planlægnings- og installationsarbejdet takket være en integreret DALI-2-styreenhed (APC = Application Controller) og en indbygget DALI strømforsyning. Dette muliggør en individuel tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering af op til 16 lysgrupper og udnytter dermed det fulde potentiale ved DALI-2. Suppleret med BMS-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX, som inputenheder til udvidelse af sensordækning, opnås en selvstændig, decentral lysstyring i flere rum ad gangen. Funktioner, som f.eks. gruppeskift ved skiftende udnyttelse af rummet, giver omfattende fleksibilitet, og afbryderindgange i både APC10 og BMS-sensorer giver mulighed for brug af hhv. konventionelle 230 V- og potentialfrie fjedertryk.  

Fleksibelt gruppeskift og orienteringslys 

Et eksempel er det fleksible skift af grupper. I lokaler med flytbare foldedøre kan APC10-tilstedeværelsessensorerne f.eks. aktivere et andet gruppescenarie for alle armaturer og inputenheder, hvis en foldedør åbnes og lukkes. Så på trods af skiftende udnyttelse af lokalerne opretholdes der således optimale lysforhold på alle arbejdspladser uden at afbryde lysreguleringen. Fleksibiliteten øges yderligere med op til 16 scenarier samt eftergløds- og orienteringslys, der kan konfigureres individuelt.  

Konfiguration via tovejs Bluetooth-grænseflade 

Et DALI-2-anlæg med APC10-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX kan nemt startes i broadcast-tilstand via fabriksindstillingerne. Konfigurationen kan udføres ganske enkelt, direkte fra ESY-appen og smartphones, takket være sensorernes integrerede, tovejs Bluetooth-grænseflade. De grupper, der derefter oprettes, kan ved hjælp af fabriksindstillingerne tages i brug med det samme. Tovejskommunikationen tillader udlæsning af opsætning fra enhederne, mens ESY-appen giver mulighed for at dokumentere og administrere projekterne, f.eks. som en PDF-rapport. 

APC10-tilstedeværelsessensorerne fås med et samlet detekteringsområde på 8, 24 eller 32 m i diameter og har fire afbryderindgange til overstyring med konventionelle 230V fjedertryk. 230V tryk på eksisterende installation kan således nemt anvendes. Brugeren kan med den manuelle dæmpning samtidig tilpasse lysreguleringens lysstyrke. Et integreret 16 A-relæ giver desuden mulighed for at tænde og slukke for HVAC eller supplerende belysning. APC10-tilstedeværelsessensorerne kan monteres i nedhængte lofter med et standard hulmål på 68 mm i diameter. 

Se mere på www.esylux.dk 

Mere fra ESYLUX Danmark

ESYLUX Danmark

www.esylux.dk

ESYLUX - Performance for Simplicity ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer produkter med henblik på at sikre mere energieffektivitet, komfort og sikkerhed i bygningsområdet. Der er særligt fokus på sensorstyret, behovsorienteret automatisering samt belysning. Målet er at forbedre menneskets livskvalitet med løsninger, der er både intelligente…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere