06.02.2020  |  EL  |  El-materiel

2.000 byggestrømstavler skal opdateres hos udlejningsvirksomhed

En ændring i lovgivningen betyder, at Ajos er i gang med systematisk at udskifte blandt andet relæer i alle sine byggestrømstavler.

Installationsbekendtgørelsen, der trådte i kraft i sommeren 2019, kommer til at forandre hverdagen for byggebranchen, hvor der skal ske løbende ændringer, som branchens aktører skal forholde sig til.

Således er Ajos i gang med at udskifte relæer i alle sine byggestrømstavler som følge af skærpede krav.

”Det er en kæmpe opgave for os. Vi har cirka 2.000 tavler, vi skal igennem og have opdateret”, siger Ronnie Lindfoss, elinstallatør i Midlertidige Installationer i Ajos.

Vidende om de kommende ændringer gik Ajos i gang med udskiftningen i begyndelsen af 2019. Derfor blev alle byggestrømstavler gennemgået og opdateret, inden de kom ud på nye lejemål landet over.

Desuden implementerede afdelingen forskellige processer, så det sikres, at alle tavler bliver tjekket – og relæer udskiftet – inden ny udlejning.

Læs også: Dansk El-Forbund: Nye el-regler øger forhåbentlig sikkerheden

”I øjeblikket er cirka 70 procent af de 2.000 tavler blevet opdaterede, og de resterende bliver bygget om, så snart de kommer tilbage fra eksisterende lejemål. Alt vi sender ud på nye lejemål, er naturligvis tjekket igennem og lever fuldt ud op til de gældende regler”, siger Ronnie Lindfoss.

En omfattende proces
Da byggestrømstavler er hyppigt brugt på byggepladserne og Ajos typisk udlejer disse i perioder på mellem ét og tre år, er alle tavler ikke gennemgået endnu.

Det er i overensstemmelse med reglerne, at alle tavler, der inden lovændringen var udlejet, kan vente med at få udskiftet relæerne, indtil de kommer retur fra udlejning. Dog skal der ansøges om dispensation per byggeplads, hvis lejeperioden overstiger et år efter reglernes implementering.

Derved skal Ajo’s udlejede byggestrømstavler, der efter sommerferien ikke er opdateret i overensstemmelse med lovgivningen, have dispensation for at kunne fortsætte.

”Det er bygherrens ansvar at alle regler og love er overholdt på deres byggeplads. Når det er sagt, så er vi selvfølgelig klar til at hjælpe dem med processen, hvis der skal søges om dispensation”, siger Ronnie Lindfoss.

Antallet af byggestrømstavler, der potentielt skal søges dispensation til efter sommerferien, er endnu ukendt.

”Byggerier har det med at blive forsinkede, og så bliver lejemålet af vores udstyr også forlænget. Derfor ved jeg ikke, hvor mange af tavlerne vi fortsat ikke har fået hjem, når vi kommer efter sommerferien. Men vi er meget systematiske i vores metode, så vi skal nok komme igennem dem alle sammen, og alle vores kunder kan være sikre på, at når de modtager udstyr fra vores afdelinger, er det fuldt ud i orden”, siger Ronnie Lindfoss.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere