03.02.2020  |  EL  |  Belysning

Case: 34 METER HØJE LYSMASTER LYSER OVER HAVNEN I FREDERIKSHAVN

Indhold fra partner Hvad er dette?

Intelligent lyssystem med automatiseret styring overalt på det 150.000 kvm store arbejdsområde

Det kræver nogle særligt høje og hårdføre lysmaster, at oplyse et 500.000 kvadratmeter stort areal, der ligger klos op ad det altid blæsende Kattegat, og det er ikke mange steder i Danmark, at man finder lysmaster, der er hele 34 meter høje.

De specielle lysmaster er installeret på den nyetablerede udbygning af Frederikshavn Havn, i et område, der kaldes for Baglandet. Alt i alt har det krævet 51 projektører af typen FL20 Maxi med 760 watt LED-lyskilder, at oplyse området, der huser virksomheden MARS (Modern American Recycling Services), der ophugger skibe og boreplatforme.

Lysanlægget er monteret med en DALI-styring med dagslyssensor og en Schneider KNX-regulering, der giver brugerne adgang til at administrere løsningen via en browser. 

Den kraftige vestenvind har været en udfordring, både hvad angår dimensionering af lysmasten, men også i selve monteringsfasen.

De i alt fem lysmaster er monteret med henholdsvis 13, 10 og 8 lamper, der vejer ikke mindre end 38,4 kg stykket.

- Efter et forgæves forsøg på at eftermontere lamperne fra en lift, gik vi over til at montere lamperne inden vi rejste selve masten. Der var simpelthen for meget vind i den højde til, at vores teknikker kunne arbejde fornuftigt, fortæller Kresten Josefsen, elektriker fra Mariendal. 

Solar Light og Mariendals leverance til Frederikshavn Havn omfatter yderligere 39 styk FL20 Mini lamper, som monteret på 39 styk ni-meter master oplyser en 1,8 kilometer lang vej, der fører til hvad der kaldes 600-meter-kajen.

På selve 600-meter-kajen har Mariendal sørget for en optimal arbejdsbelysning med ni styk 22 meter master monteret med to FL20 Maxi lamper i hver.

Alle lamper er udstyret med en DALI-styring, der som udgangspunkt er sat til en 25 procents dæmpning.
Når et skib anløber kajen, kan havnekontoret selv, via en SMS, justere lamperne til den passende lysstyrke. 

FL20 Maxi lamperne kommer fra fabrikken i korrektionsklasse C4. Men på grund af det særligt salte klima ved havnen, har man valgt at give armaturerne en ekstra lakering. Derudover har Mariendal fuldarmeret de store lamper med 15 centimeter lange såkaldt måge-pigge, der forhindrer mågeklatter og eventuelle –reder, der kan forstyrre den afkøling, som lamperne kræver.

Se flere spændende billeder og video her

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

VI ER HER FOR AT STYRKE DIN FORRETNING Vi vil ikke nøjes med at levere de bedste belysningsprodukter og -løsning til attraktive priser. Vi vil hjælpe dig og vores øvrige kunder til at klare sig bedre. Derfor tilbyder vi også en række kompetencer, du er velkommen til at drage nytte af: Hjælp til at vælge den rigtige type belysning Tek…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere