42-timers arbejdsuge bliver vel modtaget hos branchens direktører

Ifølge flere direktører i installationsbranchen vil gårsdagens "ja" til den nye overenskomst bidrage til ro og en øget konkurrenceevne.

Også på arbejdstagernes side er der positivitet overfor den nye overenskomst, da den kan være en løftestang til de kommende lønforhandlinger ude i virksomhederne..

Hos installationsbranchens direktører er der bred begejstring over den nye overenskomst, som LO og arbejdsgiverne blev enige om torsdag aften.

Her stemte 56,5 procent af lønmodtagerne for aftalen, der fremadrettet vil gælde for 500.000 lønmodtagere, skriver Børsen.

En af de større problematikker ved den nye overenskomst har været spørgsmålet om en 42-timers arbejdsuge, som arbejdsgiverne nu kan pålægge deres medarbejdere.

Læs også: Blik & Rør om overenskomstforslag: Det er en rigtig god løsning

En af dem, der er tilfreds med den nye overenskomst, er Erling Duus, adm. direktør i Eegholm, der leverer eltavler og komponenter.

Ifølge ham giver den nye overenskomst mere fleksibilitet:

”Aftalen giver os en kæmpe styrke konkurrencemæssigt på det marked, som vi gerne vil være på. Det hjælper os til at kunne se tre år frem uden problemer. Vi kan udvikle forretningen, og den giver os mulighed for at ansætte flere medarbejdere”, siger han til Børsen.

Det periodiske overarbejde, hvor arbejdsgiveren har mulighed for at diktere overarbejde op til 42 timer, har dog den forudsætning, at den gennemsnitlige arbejdsuge skal være på 37 timer fordelt over et år.

Forbedring af produktivitet
Den nye aftale kommer til at gælde i tre år, og det glæder Erling Duus, der ser frem til en periode uden usikkerhed, da man nu kender vilkårene for den nye overenskomst.

En anden tilfreds adm. direktør er Anders Wilhjelm fra sourcing- og servicevirksomheden Solar. Han mener også, at overenskomsten er fordelagtig for Solar:

”Som arbejdsgivere vil vi gerne sikre konkurrenceevnen, og det, vi kan se, er, at aftalen sætter en stor, tyk streg under, at vi stadig kan forbedre produktiviteten”, siger han til Børsen.

Læs også: Tekniq: Overenskomst giver arbejdsro

På arbejdstagernes side glæder man sig over det store antal af deltagende i afstemningen. Forbundsformand for Blik & Rør, Max Meyer, påpeger dog, at en stor andel af medlemmerne har stemt nej til forligsformandens mæglingsforslag:

”Det, vi hører fra medlemmerne, er modstand mod systematisk overarbejde, men også at mange har valgt at stemme nej i protest mod arbejdsgiverne i Tekniqs metoder og ageren under forhandlingerne”, siger han.

Stærkt engagement som løftestang til lønforhandlinger
Max Meyer gør dog også opmærksom på, at den høje stemmeprocent samtidig viser et stærkt sammenhold og engagement blandt medlemmerne, og at den danske model fungerer.

Samtidig er det stærke engagement en oplagt løftestang til de kommende lønforhandlinger ude i virksomhederne:

”Beskæftigelsen er i top, og det er virksomhedernes indtjening også. Det stærke sammenhold mellem medlemmerne skal derfor også bruges til at forhandle nogle gode aftaler hjem lokalt. Det er også en del af den danske model og spillereglerne på det danske arbejdsmarked”, siger han.

- EL

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Inspectly ApS

Sponseret

Tør du tage ansvar?

21.02.2025Installator.dk

Nulemissions-byggeri i fokus på konference

20.02.2025Installator.dk

Ladeoperatør ansætter ny topchef

20.02.2025Georg Fischer

Sponseret

GF introducerer 15 års kvalitetsgaranti for MULTI/JOINT® 3000 Plus

20.02.2025Installator.dk

Nye anbefalinger indskrænker mulighederne for grøn markedsføring

19.02.2025Installator.dk

InstallatørGruppen fortsætter opkøbene – snart også i Schweiz

19.02.2025Installator.dk

Uddannelsesreform roses fra begge sider

18.02.2025Installator.dk

Erfarne faglærte skal fastholde erhvervsskoleelever

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding