24.04.2019  |  VVS  |  Byggeri

420 Østerbro-lejligheder får nye lydsvage installationer

Afløbssystemet Decibel fra Uponor er valgt til omfattende renoveringsprojekt i Lundevænget i hovedstaden.

14 blokke i Lundevænget fra 1934 med fortrinsvis 2-værelses lejligheder står foran en større renovation til 500 mio. kr., hvor blandt andet samtlige køkkener og badeværelser skal moderniseres og have nye installationer.

Læs også: Ny løsning til synlige rør installeret i Taastrup Svømmehal

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I den forbindelse skal Uponors nye støjdæmpede afløbsrør Decibel installeres i de i alt 420 almene boliger på Østerbro i København.

”Til udskiftningen af faldstammerne i de mange lejligheder har vi valgt Decibel. Det er ikke vores første store projekt med dette nye afløbssystem, da vi har brugt Decibel på to andre opgaver også med gode erfaringer”, siger entrepriseleder Frode Andresen fra Ribe VVS Service og fortsætter:

”Vi har gode erfaringer med andre Uponor-produkter, og på kvaliteten ligger Decibel i toppen af de støjdæmpede afløbssystemer. Samtidig er det nemt at arbejde med, fordi det er gængse størrelser – ikke ukurante mål, hvor man skal ind og tilpasse”, siger han.

Sikrer frit flow i afløbsrøret
Afløbsstøj opstår især, når der ikke er frit flow. Derfor er Decibel udviklet med en ekstra glat inderside for at undgå blokeringer og tilstopninger. Og for at støjen ikke skal kunne høres, har rørene en flerlags konstruktion: Det midterste lag har en så høj densitet, at det virker lyddæmpende.

Lundevænget - renovering af almene boliger

Ryparken, 2100 København Ø
Entreprenør: Enemærke & Petersen A/S
Totalrådgiver: Rambøll A/S
Budget: 500 mio. kroner
Periode: 2017-2019

Lundevænget, opført i 1934 som en af Københavns første stok-bebyggelser. Renoveringen omfatter nye vinduer, ny ventilation, nyt tag, efterisolering af gavle og udskiftning af samtlige installationer. Derudover skal køkkener og badeværelser moderniseres, ligesom der etableres tilgængelighedsboliger og nye 3-værelses lejligheder. Der anvendes cirka 5.600 meter rør og 12.900 fittings til projektet på Lundevænget, som også omfatter byggeri af et nyt fælleshus.

”Produktet er en løsning til alle typer af bygninger. Testresultater efter standarden EN 14366 viser et lydniveau på under 10 dB ved et flow på 2 liter i sekundet, som svarer til et toiletskyl”, oplyser konsulent Bo Frik Mauritzen fra Uponor VVS.

Installationen af faldstammerne til de mange lejligheder udføres af Anders Frelle Ferslev og Ronni Kristoffersen:

”Decibel er et virkelig nemt system at arbejde med. Har samme dimensioner som almindelige HT-rør - det grå PP-rør - så man skal ikke til at skifte. Det vejer ikke meget mere end et gråt rør og samles på samme måde”, siger de og fortsætter:

”Og vi kan få de muffer, vi har brug for, både rør og fittings. Så der også kan skabes specielle løsninger, for eksempel med den plade, hvor der er en muffe på. Den bliver sat op, og man kan støbe rundt omkring den i stedet for at sætte en ekstra plade på”.

Læs også: "Jeg har det bedst, når der er gang i den"

Ribe VVS Service løser med udgangspunkt i det sydvestjyske opgaver over hele landet. Virksomheden beskæftiger 123 mand, heraf 7 lærlinge.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere