18.09.2020  |  EL  |  Intelligente installationer

420 millioner videokameraer i Europa og Nordamerika inden 2024

Mængden af videoovervågning stiger for hvert år. Berg Insight estimerer, at mængden af overvågning vil stige fra 183 millioner enheder i 2019 til 420 millioner enheder i 2024.

Føler du dig overvåget? Det må du hellere vænne dig til.

Berg Insight, en førende svensk virksomhed inden for IoT-markedsundersøgelseser, har nemlig udsendt en rapport, der viser, at udbredelsen af videoovervågning kun er stigende. I rapporten estimerer virksomheden, at mængden af installerede videoovervågningskameraer i Europa og Nordamerika vil vokse med 18,1 procent om året fra 183 millioner enheder i 2019 til 420 millioner enheder i 2024.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Martin Backman, IoT analytiker hos Berg Insight, siger, at leverandører af videokameraer nu øger deres bestræbelser på at tilbyde en række 5G-videokameraer i den nærmeste fremtid.
”Markedspotentialet for alle videokamerasegmenter er enormt, da nye gennembrudsteknologier som kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse vil blive anvendt i større skala”, siger han.

Mest overvågning i Nordamerika

I Nordamerika finder man næsten 70 procent af de installerede kameraer i 2019. I dag er overvågning i byområder, erhvervsbygninger samt industriel overvågning det største segment med 60,1 procent af de installerede kameraer.

Læs også: Coronakrisen øger behov for adgangskontrol

Rapporten fokuserer på fem anvendelsesområder:

  • overvågning i byområder;
  • kommercielle bygninger og industriel overvågning;
  • smart home sikkerhedskameraer;
  • kropsbårne kameraer; og
  • videotelematik til erhvervskøretøjer.

Smarte hjem høster kameraer hjem

Hvis du har et såkaldt smart hjem, ja så har du formodentlig også kameraovervågning. Berg Insight har fundet ud af, at kameraer i smarte hjem er det næststørste segment og tegner sig for 38,4 procent af den samlede kameramængde.

Videokameraer tilsluttet via mobilnetværk er indtil videre ikke særlig udbredte. Det skyldes formodentlig krav til båndbredde og pålidelighed. Men med det nye 5G-netværk, der i øjeblikket rulles ud over Europa og Nordamerika, vurderer Berg Insight, at antallet af videokameraer med mobilforbindelse vil vokse hurtigt.

Læs også: Avancerede hackere bliver hyret af stater til at spionere virksomheder

Berg Insight forudsiger, at denne sektor vil vokse til en CAGR på 40,7 procent fra 3,7 millioner enheder i 2019 til 20,4 millioner enheder i 2024.

”5G-kommunikationsteknologi vil få en stor indflydelse på alle de videokamerasegmenter, der er dækket af undersøgelsen, og teknologien vil også resultere i en række nye brugsområder. Det vil fremover blive muligt at installere videoovervågningssystemer også på meget fjerntliggende eller vanskelige steder. Og med hensyn til kropsbårne kameraer kan de give politibetjente og andre brugere data i realtid, der kan være afgørende for deres arbejde”, står der i en pressemeddelelse fra den danske version af securityworldmarked.com.

Videotelematik til erhvervskøretøjer og kropsbårne kameraer er mindre segmenter. De repræsenterer henholdsvis cirka 1,1 procent og 0,4 procent.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere