24.09.2019  |  EL  |  Belysning

Case: 469 meter nyt lys hos COOP

Indhold fra partner Hvad er dette?

I forbindelse med en arkitektonisk renovering af Coop Danmarks kontorlokaler i Albertslund, blev Solar Light bedt om at skræddersy en ny lysinstallation.

De eksisterende T8 lysstofrør var meget energi- og servicekrævende, og derudover ikke forberedt til Coops modulære kontorer med skillevægge, der kan flyttes rundt efter behov. Derudover levede de traditionelle lysstofrør ikke op til de æstetiske målsætninger fra arkitektfirmaet AK83, der havde fået opgave at skabe et moderne, lyst og fleksibelt kontorlandskab.

─ Opgaven passede perfekt til de meget diskrete og minimalistisk udseende LQ75 LED armaturer, der blandt andet udmærker sig ved, at de kan skræddersys i længder fra 30 cm og helt op til 30 meters ubrudt LED-bånd, siger Simon Skou Nielsen, der er projektkoordinator hos Solar Light.

AK83 godkendte vores valg og var især tilfredse med det enkle design og muligheden for at skræddersy sammenhængende armaturer, der løber i hele kontorets længde. Det trak ikke ned i den samlede bedømmelse, at LQ75 armaturerne kan monteres med DALI-drivere, der automatisk afstemmer lysstyrken efter det naturlige lysindfald, samt bevægelsessensorer, der tænder og slukker lyset, afhængigt af om de specifikke områder og lokaler er i brug eller ej.

Alt i alt skulle der 469 meter LQ75 armaturer til at oplyse de 2.000 kvadratmeter i to etager. Installationen er fordelt på 47 armaturer i henholdsvis 27, 20 og 3 meters udbrudte lysbånd. Yderligere er der til gangarealer brugt en række spots af typen Inverso Downlight.

Den nye løsning giver en el-besparelse på 60 procent i forhold til de forhenværende traditionelle T8 lysstofrør, der hverken havde dagslysdæmpning eller bevægelsessensorer. 

Armaturrækkerne er placeret med 2,4 meters mellemrum, og opsætningen er tilpasset Coops ønske om, at kunne flytte rundt på skillevægge uden, at det vil påvirke lysmængden.

Tilbagemeldingen fra Jan Frederiksen, afdelingschef Coop Ejendomsservice er positiv. 
─ Godt arbejdslys er noget man bare forventer, og når ingen klager er det fordi det hele virker, som det skal, siger Jan Frederiksen.

Se mere her.

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

VI ER HER FOR AT STYRKE DIN FORRETNING Vi vil ikke nøjes med at levere de bedste belysningsprodukter og -løsning til attraktive priser. Vi vil hjælpe dig og vores øvrige kunder til at klare sig bedre. Derfor tilbyder vi også en række kompetencer, du er velkommen til at drage nytte af: Hjælp til at vælge den rigtige type belysning Tek…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere