28.08.2020  |  VVS  |  Energi

70-procentsmålet nås ikke uden mere biogas

Skal Danmark nå målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, sker det ikke uden, at biogas bliver løsningen på flere af de største klimaudfordringer, lød det fra Biogas Danmarks formand, Henrik Høegh, ved brancheorganisationens generalforsamling.

Danmark skal udlede 70 procent mindre CO2 og andre klimagasser i 2030, end vi gjorde i 1990. Det blev regeringen sidste år enige i. Men målet bliver ikke en realitet uden, at biogas bliver en større del af klimamålene. Det mener Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark. Han mener, at Biogas er en nødvendig del af løsningen på flere af de områder, hvor udfordringerne er størst. Det gælder både inden for fødevarer, landbrug og tung transport, som politikerne skal forhandle om i de kommende måneder.

”En række af de mest centrale klimapartnerskaber pegede samstemmende på, at der er behov for at øge biogasproduktionen med cirka 20 petajoule energi til cirka 50 petajoule i 2050. Klimaaftalen omfattede udbudspuljer for biogas, der formentlig vil øge biogasproduktionen med cirka otte petajoule. Dermed er der stadig et udækket behov på 12 petajoule biogas i 2030. Derfor er det vigtigt, at politikerne skaber mulighed for at øge biogasproduktionen yderligere. Ellers bliver det svært for Danmark at nå 70 procentsmålet”, forklarede Henrik Høegh ved brancheorganisationens generalforsamling i Vingsted den 24. august.

Læs også: Nu skal håndværkere køre elbil – AO har sat ladestandere op

Han mener, at biogassen skal bruges til energitung industri, tung transport og til at afbalancere elforsyningen i forhold til sol og vind, der leverer en svingende energiproduktion.

Biogas Danmark er brancheorganisationen for alle med interesse i biogas. Organisationen arbejder for hele biogassens værdikæde, der omfatter alt fra nyttiggørelse af husdyrgødning og organiske restprodukter fra landbrug, husholdninger og industri til produktion og anvendelse af biogas og grøn gødning.

Rapport skaber begejstring
En rapport som Syddansk Universitet har udarbejdet for Energistyrelsen viser, at husdyrgødning og restprodukter fra husholdninger, industri og landbrug rummer et biogaspotentiale på helt op til 94 petajoule.

”Dermed er potentialet så stort, at biogassen kan levere et stort bidrag til at nå 70 procents reduktion i 2030 og til at gøre Danmark helt fossilfrit inden 2050”, konstaterede Henrik Høegh. Han påpeger dertil, at han ser gode muligheder for biogassens fremgang de kommende år.

”Jeg fornemmer, at både politikerne og store dele af det omgivende samfund er godt i gang med at få øjnene op for, at biogas er en stærk og nødvendig løsning, der kan bidrage med både grøn omstilling og vækst. Dette er særdeles vigtigt i en situation, der er meget udfordrende for vores samfund. Så vi kan godt tillade os at se optimistisk på fremtiden i vores branche”.

- CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere